DEEL IV: DE LIVING & KEUKEN

plant-deco-blauwemuu
 OOST WEST, ONS NEST / 4

Tadaaa!!! Ik presenteer jullie met veel trots onze living annex eetkamer annex keuken. Deze grote open ruimte is ons pronkstuk en is bovendien mijn lievelingsplaats in het appartement. We wilden hier kost wat kost een  sfeervolle kamer van maken en we vinden zelf dat het ons goed gelukt is. De deuren tussen de inkomhal en de living hebben we verwijderd, dus zodra we de inkomdeur openen snuif je meteen de gezellige sfeer van de living op.

FotoPicturePicture Net zoals in de slaapkamer en de bureau hebben we ook hier voor kleur gekozen. Ik weet dat veel mensen tegenwoordig alle muren wit willen, maar ik hou enorm veel van kleur. Ik vind dat de juiste tint verf een ruimte instant cosy kan maken, zeker donkere schakeringen. We wilden graag een aantal muren in de living in het petrolblauw schilderen en hebben gekozen voor Vibrant Aster (TC47), een variant uit de Taste Colours collectie van Colora waar ik fan van ben. Ik denk trouwens dat het resultaat er zeker wel mag zijn. Wat vinden jullie?
In de living heerst echt wel een vintage & retro sfeertje. Het koeienvel, de sofa, de lounge chair en daarbovenop nog eens de petrolblauwe muren; precies een reis in de tijd. Tegen de muur hebben we een aantal wijnkistjes gezet die de ruimte veel karakter geven. Omdat we ze niet hebben bevestigd in de muur kunnen we om de zoveel tijd een andere compositie maken en dat vind ik heel leuk. De schattige bijzettafels heb ik bijna een jaar geleden gekocht bij Kif Kef. Het was een van m’n eerste aankopen voor het appartement en ik ben er nog steeds gelukkig mee.
FotoPicturePicture
Wat in het gedeelte van de eettafel meteen opvalt is de Roy Lichtenstein canvas. Omdat ik veel van kunst hou en omdat mijn lief Jeff heet, vonden we het wel leuk om deze kader te plaatsen. Wat verder nog opvalt in dit gedeelte is de hanglamp van Ikea, onze grote plantencollectie en de mooie krukjes van My Ex Boyfriend. Deze heb ik ook in de beginfase gekocht en om ze te personaliseren hebben we de pootjes in dezelfde kleur als onze muur geschilderd. Met de kamerplantencollectie waren we begonnen om ons appartement levendig en groen te maken, maar al snel liep de verzameling een beetje uit de hand. Nu probeer ik niet meer dan een nieuwe plant per maand te kopen en dat lukt me soms wel…
Omdat de living heel vintagy aanvoelt wilden we met de keuken echt de andere kant opgaan. Het leek ons tof als de keuken heel licht, strak en minimalistisch zou zijn, zodat de twee entiteiten enerzijds tegengesteld zouden zijn en anderzijds elkaar mooi zouden aanvullen. Ik geloof niet in Feng Shui bij interieurinrichting, maar vind wel dat alles in harmonie moet zijn. Ik had de ruimte op voorhand zelf uitgetekend en heb ze nadien laten aanpassen door een keukenspecialist, zo wist ik dat ze van look heel nauw zou aansluiten bij mijn wensen. De keuken is rechtlijnig en eenvoudig met vooral aandacht voor het ontwerp met de twee materialen. Bijna alle keukenaccesoires die we gebruiken zijn van Bodum, omdat ik hou van hun mooie en uitgebreide collectie. Toen ik de foto’s van dit artikel nam, was ik trouwens net begonnen met het stylingsproject dat ik voor Mooved ga doen. Mooved is een nieuwe & leuke webshop vol designspulletjes met een Scandinavische toets. Ik gebruik nu onder meer een tof broodplankje dat je op hun webshop kan terugvinden. Binnenkort zal je hier meer over kunnen lezen op de vernieuwde CLO CLO blog, dus stay tuned!
INTERIEUR TIPS / Zoals je merkt probeer ik ervoor te zorgen dat ons appartement super gezellig is. Dit kan je al snel bereiken door textiel (zoals kussens, dekentjes en tapijt) in je woning te brengen. Ik zorg ook op verschillende manieren voor kleur in een interieur. Zowel met verf, meubelen en decoratie kan je spelen. Wanneer je een kleur of kleurenpalet hebt gekozen hou je je hier best aan zodat het niet te kitsch wordt. Overdrijf hier wel niet in. Als je kiest voor petrolblauw + roestbruin + mosterdgeel moet niet letterlijk a`alles in die drie kleuren zijn. Sfeerlampjes en kaarsen voegen ook een extra cosiness factor toe, vooral in de winter. En dan last but not least planten! Het is een interieurtrend die al een aantal jaren meegaat en een blijver is. Het is dan ook echt waar: van groen bij je thuis word je gewoonweg super happy! En als je bang bent dat je planten niet gaan overleven kies dan voor een cactus of vetplant, die doen het altijd goed.
© alle foto’s: CLO CLO 
P.S. I know, niet alle foto’s zijn van een super kwaliteit. Ik ben heel hard aan m’n fotografische skills aan het werken, maar voorlopig is het resultaat nog niet navenant. Gelukkig maakt dit m’n blog ook weer heel persoonlijk en past dit imperfecte & nonchalante kantje ergens ook wel bij mij :-)

1 Reactie

  1. […] voorwerpen een keer te gebruiken voor een interieurstyling.De afgelopen maanden heb ik een aantal blogposts geschreven over het appartement zoals het er dagelijks uitziet en daarom leek het mij ideaal om […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *