DEEL III: DE BUREAU & DETAILS TOILET

blauwe-deco
OOST WEST, ONS NEST / 3

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een post heb geplaatst over ons appartementje. Deze week zet ik onze bureau in de spotlight en dan rest me nadien nog één blogpost en dat is over onze grootste ruimte: de living annex eetkamer annex keuken. Ik wou the best for last saven, dus volgende keer sluiten we af met een knaller. Maar dat is voor binnenkort…

Ons appartement telt twee slaapkamers en omdat we maar met z’n tweetjes zijn hebben we dus ruimte over. De tweede slaapkamer hebben we daarom de functie gegeven van bureau, dient ook als dressing voor mijn kleren en er staat ook een logeerbed. Wat ik persoonlijk het mooiste vind aan deze kamer is de kleur op de muur. Dit is een roestkleurige verf van Colora, namelijk de Gingerbread Man (TC 15). De kleur is heel levendig en toch niet schreeuwerig; ze past perfect bij de retro en DIY feeling die in ons appartement heerst. De bureau is een lange smalle ruimte dus het was niet makkelijk om deze in te richten. De meeste meubels die er staan zijn een overschotje van meubels die we hebben gekregen van familie omdat ons budget bijna op was. Zodat ze beter zouden passen bij het geheel hebben we een aantal zaken wit geschilderd. Het enige nieuwe meubel in de slaapkamer is de kleerkast en deze is dezelfde als in de slaapkamer (zie artikel Oost West, Ons Nest / 1). Omdat de meubels niet super spectaculair en persoonlijk zijn, wilden we alles mooi aankleden en de decoratie echt laten spreken! Daarom hebben we voor een aantal opvallende zaken gekozen. Zo zijn er de Delfts blauwe accenten, een prachtige oude Singer stikmachine, prulletjes van de rommelmarkt en een aantal oude kaders en een letterbak. Al deze items zijn oud en karaktervol, wat we heel belangrijk vinden en vaak ook de charme van een plekje bepaalt.

Foto

Zoals je eerder al kon lezen in de post over onze slaapkamer zijn we echt fan van de verlichting van NUD collection. In de bureau hebben we ook een lamp van dit toffe Zweedse merk opgehangen en zo loopt de stijl van de verlichting in de twee ruimtes door. We wilden het wel speels houden en daarom hebben we in de bureau gekozen voor een andere afwerking van de lamp, namelijk de betonnen look.


Onze toilet is heel erg klein, zelfs zo klein dat ik geen mooie foto van de totale ruimte kon maken. Desondanks de grootte hebben we toch geprobeerd om het er mooi en gezellig te maken. Er hangt een poster op met Washi tape van een bekende quote van de film Forrest Gump. Op deze poster kijk je wanneer je op het WC zit en ik vond het ook wel grappig dat de quote net in deze ruimte een dubbelzinnige betekenis kreeg. In dezelfde kleur als de Washi tape heb ik een toffe kaars van Puik Art en een kaarsenpotje van Serax gezet. Er hangt ook nog een oud retro fotolijstje op en een mooie grote kader met allemaal pop-art afbeeldingen van rode sardientjesdozen.
© alle foto’s: CLO CLO

1 Reactie

  1. […] zoals in de slaapkamer en de bureau hebben we ook hier voor kleur gekozen. Ik weet dat veel mensen tegenwoordig alle muren wit willen, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *