DEEL I: DE SLAAPKAMER

kast-spiegel
OOST WEST, ONS NEST / 1

Sinds enkele weken is ons appartementje helemaal af, joepie! Nu goed, “helemaal af” is relatief, want binnen de kortste keren wil ik waarschijnlijk hier en daar nog eens iets veranderen. Maar grosso modo is het appartement af en mogen we er best trots op zijn! Ik bezit zelf nog geen goed otoototoestel, dus heb ik aan mijn vriendin Julie gevraagd of ik haar camera mocht lenen. Dat is een Nikon D60, geen splinternieuw of duur toestel, maar het resultaat mag er toch wel zijn. En geloof me, alles is beter dan de crappy foto’s die mijn iPhone 4 trekt!

DSC_5202 - versie 2

DSC_5377 - versie 2

DSC_5438 - versie 2

DSC_5210

DSC_5476Ik ben begonnen met foto’s te nemen in de slaapkamer, omdat die afgelopen zonnige dagen zo aangenaam licht was. Het appartement is trouwens zuidelijk georiënteerd, dus in de zomer zullen we genieten van heel veel zon op ons terras. De slaapkamer is ruim, toch we hebben ervoor gekozen om ze niet vol te stouwen met spullen. We wilden een plek om te ontspannen, een plaats die voor ons “een oase van rust” is. Wat meteen opvalt als je de slaapkamer binnenwandelt is de prachtige donkere muur. Hiervoor hebben we gekozen voor Cuttlefish Ink (TC69) van de Taste Colours collectie van Colora. Taste Colours vind ik één van de mooiste collecties wat verf betreft en daarom komen bijna alle kleuren in  ons appartement uit die waaier. De muren hebben we laten verven door Schilderwerken Tom Verelst. Ik ken Tom toevallig al heel lang en hij verricht echt prachtig werk. Bovendien heeft hij ons ook geholpen met héél veel andere zaken in het appartement die wij nooit zelf hadden gekunnen. We vonden het heel belangrijk dat de muren werden geschilderd door een vakman, omdat donkere en speciale kleuren moeilijk zijn om aan te brengen en we een optimaal resultaat wilden.

Eyecatchers in de slaapkamer zijn:
– De blauwgrijze Eames Rocking Chair. Deze heb ik cadeau gekregen van mijn familie & m’n vriend en ik heb zelf ook nog een klein deel bijgedragen. Toen ik hem ging bestellen bij de Vitrapoint in Antwerpen heb ik er ineens een leuk geel kussentje van Parkhaus bij gekocht en daar ligt mijn kat Soesji heel graag op.
– De grote spiegel. Die hebben de vorige eigenaars achtergelaten en wij hebben hem met plezier aanvaard. We hebben met de overschot van de donkerbruine verf de rand van de spiegel geschilderd. Hierdoor steekt hij mooi af met de lichtere kleur op de muur (dit is kleur: Venus Basket, TC54, Taste Colours, Colora). De spiegel is enorm zwaar en daarom hebben we ervoor gekozen om hem te laten steunen op de commode. Dit is misschien iets minder mooi, maar wel veiliger.
– De mooie groene plant. Deze hebben we gekregen van de familie van mijn vriend. We weten niet goed welke soort het is, maar hij is mooi en zorgt voor veel leven in de slaapkamer. We geven hem gewoon één keer per week water, dus hij is nog eens onderhoudsvriendelijk ook.
DSC_5416DSC_5371DSC_5412 - versie 2
De slaapkamer is een mix van oud & nieuw, van vintage & doe-het-zelf. De kast hebben we samengesteld via de Pax-planner van Ikea en daar zijn we heel blij mee. In de slaapkamer staat de kast van m’n vriend en in de bureau staat mijn kast (die is exact hetzelfde). De witte commode en stoeltjes zijn oud en heb ik simpelweg wat afgeschuurd en herschilderd met een overschotje verf. De twee kisten naast bed heb ik ooit gekregen en hebben we in hun originele staat gelaten. De derde kist had ik als tiener ooit turquoise geschilderd, maar heb ik nu terug in het wit gezet en dient als piëdestal voor de plant. Wat de decoratie betreft: dit is ook een echte mix van stijlen en spulletjes. Ik vind het enorm leuk om te decoreren en ermee te spelen. Sommige decoratiestukken zijn van mijn grootmoeder, andere zijn vondsten van de rommelmarkt en een aantal items heb ik gekocht in Marokko. Ik probeer veel zelf te doen en ermee bezig te zijn, dan ben je achteraf des te trotser.
Foto

 DSC_5255DSC_5398
Als je je afvraagt wat er op onze vloer ligt van bekleding, dat is de Stone Cork in kleur Concreto van Santana. Meer dan een jaar geleden bezochten we de Hout & Habitat beurs in Antwerpen en deden we mee aan een wedstijd op de stand van Santana. Achteraf bleek dat we de winnaar waren van 25m2 kurken vloer. De vloer lijkt op een betonnen of gegoten vloer en heeft dus een strak uiterlijk. Maar eigenlijk is het gewoonweg kurk waardoor hij geluiddempend is en warm aanvoelt aan de voetjes. Als je interesse zou hebben in deze vloer moet je wel nog even geduld hebben tot Santana later dit jaar de nieuwe Stone Cork-collectie voorstelt.

 

DSC_5226WEETJE: Onze lampen zijn van NUD collection, een Zweedse merk met mooie pendels waar ik fan van ben. Omdat je de snoer, de fitting en de lamp zelf samenstelt, bepaal je het design van de verlichting. De Aqua collectie van NUD is afgewerkt in koper en is heel trendy. De lampen zien er ook heel tof uit als je ze aandoet (zie foto).

Picture

TIP: Geen enkele ruimte hoeft verloren ruimte te zijn. Wij hadden nog 45 cm over aan de rechterzijde van onze kleerkast. Ik heb wasmanden gezocht die er nét tussen pasten en zo staan ze ook niet te fel in het zicht. Boven de wasmanden hangen de twee kussentjes van onze terrasstoelen. Als we in de toekomst extra kussens voor onze terrasset kopen monteer ik nog een aantal haken en dan wordt deze ruimte super goed benut!

© alle foto’s: CLO CLO 

3 Reacties

  1. […] zoals in de slaapkamer en de bureau hebben we ook hier voor kleur gekozen. Ik weet dat veel mensen tegenwoordig alle muren […]

  2. […] meubel in de slaapkamer is de kleerkast en deze is dezelfde als in de slaapkamer (zie artikel Oost West, Ons Nest / 1). Omdat de meubels niet super spectaculair en persoonlijk zijn, wilden we alles mooi aankleden en […]

  3. […] ook wel de RAR Rocking Chair genoemd,  zoals je misschien eerder al gelezen hebt in artikel Oost west, ons nest / 1.  Charles Eames was van opleiding architect en Ray, zijn vrouw, kunstenares. Samen hebben ze een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *