L’USINE HO CHI MINH

L'Usine
DESIGN ON TOUR / 5

Na leuke adresjes in Genève, Tel-Aviv, Marrakech en Barcelona is het nu de beurt aan Ho Chi Minh City. In deze bruisende Vietnamese stad heb ik een adresje ontdekt dat je écht moet gezien hebben! L’Usine is een blitse concept store waar je ook heen kan voor een hapje en een drankje. Gerechten als een Vietnamese Caramelized Pork Salad, verse drankjes zoals een Fresh Coconut Juice en speciale koffies (denk aan Green Matcha Latte) staan er op het menu. Deze hippe plek zou zo in Amsterdam, Berlijn of New York kunnen liggen en is dus een heuse aanrader!

CLOCLO_LUSINE2

CLOCLO_LUSINE5

CLOCLO_LUSINE9

CLOCLO_LUSINE8

CLOCLO_LUSINE10

Er zijn eigenlijk niet één, maar wel twee vestigingen van L’Usine, allebei gelegen in District 1 van Ho Chi Minh City. De ene ligt op Dong Khoi Street, de andere vind je op Le Loi Street. L’Usine Dong Khoi is de grootste verrassing van beide, omdat het verscholen ligt op de eerste verdieping van een oud koloniaal gebouw. Je moet langs een verscholen steegje en via een groezelige trappenhal op zoek gaan naar de winkel. Eens je hem gevonden hebt, is het liefde op het eerste gezicht! Prachtige kleding, accessoires, lifestyle objecten, meubels, decoratie en veel meer. Een mix van bekende merken met Vietnamese labels; een samenstelling van artisanale producten en hedendaags design. Wat begon als een baanbrekend project is uitgegroeid tot één van de meest geliefde concept stores van Saigon. Het was een ware verademing om zo een fantastische plek tegen te komen in een traditioneel land als Vietnam!

CLOCLO_LUSINE12

CLOCLO_LUSINE6

CLOCLO_LUSINE7

CLOCLO_LUSINE4

CLOCLO_LUSINE3

Vietnam is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming bij jonge reizigers. Mijn advies is dat je zeker wat tijd moet uittrekken om in Ho Chi Minh één van de twee vestigingen van L’Usine te bezoeken… Of misschien zelfs allebei! :-)

L’Usine | Facebook | Instagram

© foto’s: L’Usine & PulpCollectors

2 Reacties

 1. Ik vertrek binnen een paar weken naar Vietnam, dus nog zo’n adresjes zijn altijd welkom ;)

  1. Anne-Catherine

   Hi Ines,
   Vietnam is echt fantastisch, via m’n Instagramfeed kan je zien waar ik allemaal ben geweest. Wij zijn van het noorden naar het zuiden gereisd. In Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh zijn er enkele trendy adresjes waar je kan op botsten, maar over het algemeen is het eerder en traditioneel land… Veel plezier!
   Zonnige groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *