CloClo573_rgb

Clo Clo: een creatieve interieurblog

Clo Clo is de hedendaagse deco-, design- en interieurblog van interiorista Anne-Catherine Gerets (°1989). Op dit online platform vind je eenvoudige, toegankelijke en leuke ideeën gecombineerd met een moderne look en boordevol persoonlijkheid. Joie de vivre met een knipoog, net zoals de legendarische liedjes en danspasjes van de bekende Franse chansonnier Claude François – bijnaam: Clo Clo.

“Creativity is seeing what others see and thinking what no one else has ever thought.” – Albert Einstein

Het verhaal van deze blog begint in de zomer van 2014. Na haar studies taalkunde en interieurontwerp gaat interieurstyliste Anne-Catherine op zoek naar een Belgische design- en interieurblog die helemaal aansluit bij haar stijl en persoonlijkheid. Zonder resultaat. Het idee om gewoon haar eigen ervaringen rond interieur, design en creativiteit te delen groeit, en enkele weken later ziet Clo Clo het levenslicht. Met oog voor detail en esthetiek beschrijft ze er de nieuwste trends op het vlak van interieur, decoratie en design. De ideeën, concepten en posts spreken een breed publiek aan, maar blijven 100% Anne-Catherine.

“The details are not the details. They make the design.” – Charles Eames 

Anne-Catherine Gerets Insta Interieur boek

Jaag je dromen na en doe je ding

Gewoon je eigen ding doen, het is iets wat Anne-Catherine typeert. Goedlachs, enthousiast, dynamisch en gedreven, dankbaar voor de kansen die ze krijgt, maar bovenal: niet bang om die met beide handen te grijpen, de handen uit de mouwen te steken en haar dromen na te jagen. En ook niet bang om door te zetten wanneer het even niet meezit.

 “Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen.”

In 2015 volgt Anne-Catherine het BAAS-ondernemerstraject, een reeks coachingsessies die ondernemende jongeren begeleiden in het waarmaken van hun ideeën en dromen. Eén ding wordt overduidelijk: deze girlboss is klaar om een eigen zaak uit de grond te stampen. Op dat moment combineert ze bloggen met een baan als barista. De tijd en energie die nog overblijven, steekt ze in het opstarten van haar eigen bedrijf: Clo Clo Studio.

Versie 2

Een blog, een bedrijf, 2 boeken, een winkel en zelfs een tv-programma!

Halverwege 2015 richt Anne-Catherine Clo Clo Studio op, haar interieurstudio waarmee ze creatieve stylingprojecten en communicatieopdrachten uitwerkt, vooral B2B. Daarnaast start ze ook als freelance redactrice voor het interieurmagazine vtwonen. Wat later, in 2017, brengt Anne-Catherine haar eerste boek Insta Interieur uit en één jaar later verschijnt dit boek ook in het Duits. In 2019 publiceert ze de opvolger: Into Interieur.

“Do what you love, and do it often.”

Het jaar 2019 brengt nog meer goeds. Zo opent Anne-Catherine samen met haar man Michaël interieurwinkel tillborg.  In deze mooie interieurzaak in Brasschaat kan je terecht voor meubels, verlichting, accessoires én niet te vergeten: interieuradvies van Anne-Catherine! Vervolgens timmert ze alweer verder aan de volgende stappen in haar carrière. Zo wordt Anne-Catherine begin 2020 gevraagd als presentatrice van het regionale tv-programma Wonen (ATV, TVOOST, ROB-TV, TVL en online). Na 2 seizoenen stop ze met het presenteren van Wonen, omdat ze zwanger is van haar zoontje. In 2022 krijgt Anne-Catherine weer goed nieuws: dit maal wordt ze gevraagd als jurylid & interieurexperte  van het tv-programma Vakantiehuis for Life op VTM. In de zomermaanden wordt dit programma uitgezonden en zal Anne-Catherine te zien zijn samen met presentatrice Julie Van de Steen en andere juryleden Dina Tersago, Marc Coucke en Johny Kaczmarowski.

Wie weet wat de toekomst nog in petto heeft voor haar…

“The power of finding beauty is in the humblest things makes home happy and life lovely.” – Louisa May Alcott  
CloClo289

 

Fotografie: Tasja Van Rymenant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *