NEUKÖLLN BARCELONA

DESIGN ON TOUR / 4

Wanneer ik een stad bezoek, probeer ik steeds leuke adresjes op te sporen. Via de rubriek “Design On Tour” deel ik deze plekken zodat ook jij ze kan ontdekken. Toen ik in september enkele daagjes in Barcelona was, ben ik op zoek gegaan naar een leuke interieur- en designspot en ik heb hem gevonden!!! In Barri Gòtic — de oudste wijk van Barcelona bekend om z’n smalle straatjes — botste ik op Neukölln, een shop boordevol industrieel en vintage design.

CLOCLO_NEUKOLLN7

CLOCLO_NEUKOLLN1`CLOCLO_NEUKOLLN3

Neukölln is een winkel die meubels en deco-items met een Duitse vintage vibe verkoopt. Het Italiaanse koppel Federico en Alessia woonden een tijdlang in Berlijn en waren verzot op de hippe buurt Neukölln. Toen ze verhuisden naar Barcelona zagen ze dat hun nieuwe woonplaats trendy interieurwinkels tekort schoot. Ze besloten om op zoek te gaan naar retro meubilair met een Duitse feeling en het te verkopen in hun nieuwe shop: Neukölln. Elk object is de winkel is uniek, zowel de designstukken als de producten die gemaakt worden door lokale kunstenaars.

CLOCLO_NEUKOLLN4

CLOCLO_NEUKOLLN9

CLOCLO_NEUKOLLN5

Sinds 2014 kan je in het Duitse vintage walhalla Neukölln fifties stoelen, gave bijzettafels en industriële lampen vinden. Dit wordt aangevuld door een bijeenraapsel van objecten: oude schrijfmachines, radio’s, glazen vazen, boeken, planten en veel meer. De muren zijn dan weer aangekleed door vintage schoolkaarten, posters en klokken. Omdat de prijzen erg goed meevallen is het meer dan moeilijk om deze winkel buiten te stappen zonder een souvenir! :-)

CLOCLO_NEUKOLLN2

CLOCLO_NEUKOLLN6

CLOCLO_NEUKOLLN8

Ga je binnenkort naar het zonnige Barcelona en hou je net zoals ik van vintage & industrieel design? Plan dan zeker eens een bezoekje aan Neukölln!

Neukölln | Facebook | Instagram

© foto’s: Neukölln

CLOCLO_NEUKOLLN10

2 Reacties

 1. Héél leuke tip! Als ik in Barcelona kom, ga ik er zeker eens langs!

  1. Anne-Catherine

   Hi Bieke,
   Bedankt voor je reactie.
   Veel plezier wanneer je in Barcelona bent binnenkort!
   Lieve groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *