BIRDS & CAGES

INSPIRATIE UIT VIETNAM

Na er een maandje tussenuit te zijn geweest ben ik weer helemaal terug vol nieuwe energie. In Vietnam heb ik buitengewoon veel inspiratie opgedaan en prachtige dingen gezien. De komende maanden zullen deze invloeden ongetwijfeld in mijn artikels sluipen… Ik hoop dat jullie dat leuk vinden! In Vietnam viel het me op dat er overal — zowel binnen als buiten — mooie vogelkooien hingen. Maar ook bij ons kan een vogelkooi het perfecte deco-item zijn, in moderne of eclectische interieurstijl!

CLOCLO_BIRDS4

CLOCLO_BIRDS9

CLOCLO_BIRDS8

CLOCLO_BIRDS15

CLOCLO_BIRDS10

CLOCLO_BIRDS1

CLOCLO_BIRDS7

Vogelkooien vind je in allerlei kleuren en soorten. In Vietnam zien we kleurrijke en excentrieke varianten, maar bij ons kiezen we eerder voor de simpele en rustieke versies in het beige of zwart. Kooien kunnen ook een inspiratiebron zijn voor andere decoratie- en interieuritems. Een trend die in opmars is op gebied van verlichting zijn de armaturen die lijken op vogelkooien — met of zonder vogeltjes. Ook wat meubels betreft kan je duidelijk zien dat de hangstoelen iets weg hebben van een kooi.

CLOCLO_BIRDS11

CLOCLO_BIRDS13

CLOCLO_BIRDS3

CLOCLO_BIRDS6

CLOCLO_BIRDS14

Heel erg toevallig ontdekte ik twee weken geleden Atelier Clash in Antwerpen. Ze verkopen erg leuke interieuritems met een eclectische toets. Toen ik in hun collectie de “Oh My Light”-lamp zag betekende dat voor mij de doorslag om dit artikel te schrijven. Op hun website kan je naast mooie deco-items ook juwelen kopen. Ik ben echt verkocht aan de vogeltjeslamp Oh My Light! :-) Als je trouwens meer inspiratie voor vogelkooien wil opdoen kan je m’n Pinterest-bord DECORATION / Make it pretty bekijken.

En dan nu is het aan jullie: Houden jullie van deze “vogelkooi-inspiratie”? Zouden jullie gaan voor een kooi met echte vogels of eerder voor neppe diertjes? Of is de verlichting misschien meer jouw ding? Let me know!

Atelier Clash | Facebook | Instagram

© foto’s: Atelier Clash, Gavriel Jecan & Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *