ASUFA DESIGN TEL-AVIV

wikel-telaviv
DESIGN ON TOUR / 2
Afgelopen zomer was ik in Tel-Aviv voor het huwelijk van een vriendin. Niet alleen het prachtige trouwfeest, maar ook de stad zelf heeft een onvergetelijke impressie achtergelaten. Men noemt Tel-Aviv “de witte stad die nooit stilstaat” en ik kan het beamen. Je zal er altijd wel een leuke activiteit vinden, dag en nacht. Wat ik ook zo fijn vond waren alle verschillende buurten en straatjes met elk hun eigen karaktertrekken. Mijn favoriete buurt was by far de oude wijk Jaffa, ook wel Jafa of Yafo genoemd, waar we ook verbleven. Het mooie strand, de vlooienmarkt, het oude haventje, de hippe bars en restaurants, de kunstenaarsvibe die er heerst, … Ik kan veel pluspunten opsommen, maar het beste is natuurlijk om er zelf heen te gaan en alles persoonlijk te ervaren.

 In Jaffa was m’n favoriete winkeltje Asufa Design. Het is een boetiek die unieke en creatieve producten van jonge Israëlische ontwerpers aanbiedt. Je kan er hippe souvenirs, cadeaus en hebbedingetjes voor jouw interieur vinden. Asufa betekent “een collectie” of “een verzameling” in het Hebreeuws. Een verzameling van producten, ontwerpers, inspiratie en innovatie. Asufa is een concept store die een totaalervaring rond design creëert en met name rond industrieel design. Voor de zaakvoerders is een goed begrip van het ontwerpproces belangrijk, alsook een ontmoeting met de ontwerpers achter elk product. Ze voelen zich vereerd telkens iemand in hun winkel ronddwaalt, nieuwsgierig kijkt naar alle objecten en langzaam aan betoverd wordt. Volgens hen is de glimlach op het gezicht van de bezoekers fascinerend en uniek, net zoals alle items die je in Asufa kan vinden.Toen ik in Tel-Aviv op vakantie was, ben ik twee keer naar Asufa Israeli Design gegaan. Een eerste keer om alle indrukken op me af te laten komen en een aantal zaken neer te pennen. Een tweede keer om spulletjes te kopen. Voor m’n vriend heb ik palette-onderleggers gekocht (zie foto’s). Het ziet er heel leuk uit als hij met z’n vrienden pilsjes drink of een lekkere gin-tonic. Mezelf heb ik getrakteerd op een schaal die gemaakt is van een oude lp (zie foto’s). Je kon kiezen welke plaat je wou en ik vond Saturday Night Fever wel leuk. De schaal dient bij ons als een soort rommelmandje en dat is noodzakelijk. In elk interieur heb je een plek nodig waar je kleine spulletjes verzamelt die nog geen thuis hebben gekregen.
Yehuda Margoza 8
Yafo – Tel Aviv
Israël

1 Reactie

  1. […] leuke adresjes in Genève, Tel-Aviv, Marrakech en Barcelona is het nu de beurt aan Ho Chi Minh City. In deze bruisende Vietnamese stad […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *