INTERIEURTRENDS 2015

interieurtrends-2015
FURNLAB

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn we altijd nieuwsgierig naar de voorspellingen van de interieur-waarzeggers. Helderziende van dienst is FurnLAB, een online design shop met veel hippe woon & deco-items. FurnLAB werd drie jaar geleden opgericht met als doel betaalbaar en toegankelijk design aan te bieden. Met merken zoals Butik, House Doctor en Bill & Me slagen ze hier zeker in. Ze willen niet de goedkoopste zijn, maar wel items van een duurzame kwaliteit aan een redelijke prijs voorstellen. Bij FurnLAB zijn ze constant op zoek naar nieuwe trends, producten en designs. Binnenkort breiden ze bovendien hun assortiment uit met lifestyle artikelen en moderne designs van merken als Master&Master, Orikomi en Laforma.

FURNLAB_woontrends_15_11FURNLAB_woontrends_15_3FURNLAB_woontrends_15_1FURNLAB_woontrends_15_8
Op de webshop van FurnLAB kan je veel items terugvinden die voldoen aan de trendy criteria van vandaag. Volgens hun trendwatchers wordt 2015 een jaar van kleur, ambacht en futurisme. Zij zetten voor ons de 4 interieurtrends voor het nieuwe jaar op een rijtje.
FURNLAB_woontrends_15_7

1. Memphis & The New Blue

De Memphis-beweging was actief in de jaren 80. Hun kenmerken waren asymmetrie, humor en krachtige geometrische vormen. Maar ook felle kleuren die op aparte wijze werden gecombineerd deden het toen goed. Veel van deze karakteristieken komen nu terug op een subtiele manier. Wat kleur betreft is de colour blocking-tendens al even terug van weggeweest. Ook zullen we The New Blue, een heerlijk vibrant kobalt blauw, vaak zien verschijnen in 2015!
FURNLAB_woontrends_15_2

2. We are golden!

De trend van de metallics maakte reeds zijn opmars eind 2014, maar wordt pas hipper dan hip in 2015. Zilver, goud, koper of brons: je woning is incompleet als je niet één van deze schitterende metallics in huis haalt. Je kan ook meerdere nuances combineren om het ultieme industriële gevoel te creëren. Je kan gaan voor metallic meubels en lampen, maar als je het liever wat sober doet, kan je ook enkel voor bepaalde accessoires en details kiezen.

FURNLAB_woontrends_15_17

3. Back to the future

De geometrische tendens is omnipresent op diverse terreinen. Hij bereikte eerst de mode en de grafische vormgeving, maar is nu ook volledig van de partij wat interieur betreft. De trend doet denken aan de toekomst dankzij de futuristische vormen en toch ook aan het verleden, toen we als kind origami vouwden. Deze tendens vind je terug bij allerlei materialen (papier, textiel, hout en metaal) en ook allerlei items (meubels, lampen en decoratie).
FURNLAB_woontrends_15_4

4. Ambachtelijk

We gaan sinds een paar jaren graag back to basics. Veel jonge mensen leren terug naaien, haken en breien. Ze houden van handwerk en andere artisanale activiteiten zoals potten bakken en manden vlechten. Ze beheersen zelf niet al die nostalgische ambachten, maar gaan dan wel op zoek naar producten met de juiste eigenschappen. Een met de hand geweven tapijt is het perfecte voorbeeld van deze trend dankzij zijn artisanale touch, ruw materiaal en unieke look.
FURNLAB_woontrends_15_13FURNLAB_woontrends_15_19FURNLAB_woontrends_15_15FURNLAB_woontrends_15_9
© foto’s: Marnix & Ally en Furnlab.be

1 Reactie

  1. […] in een patroon op de bank te plakken. Geometrische vormen zijn helemaal in dit jaar (zie artikel Interieurtrends 2015) dus joepie! Bovendien is het makkelijk om de tape te verwijderen of te vervangen, zo kan je […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *