OBJECTEN VAN VERLANGEN

minimalistische_deco
THE RECOLLECTION
Terwijl iedereen het heeft over pop-ups die her en der uit de grond schieten, wou ik het graag hebben over een intussen gevestigde waarde in Antwerpen: The Recollection.

In de meeste gezellige straat van ‘t stad – dat is algemeen geweten de Kloosterstraat – vind je sinds september 2013 een super leuke concept store. Ik ben van mening dat er nooit genoeg concept stores zijn als elke zaak een ander concept heeft of er andere collecties huizen.
Tijdens de lente en de herfst loop ik ongeveer één keer per maand op een zondag door de Kloosterstraat. Omdat ik fan ben van vintage & retro items en hier doelbewust naar op zoek ga, was ik nog nooit in The Recollection binnengestapt. What a shame! Toen ik enkele weken geleden nogmaals door deze gezellige wijk kuierde, besloot ik er een kijkje te gaan nemen. Binnengekomen zag ik meteen dat het een fantastische winkel was met een aanbod dat nét iets anders is dan andere handelszaken. En juist omdat ze nieuwe items voorstellen en geen tweedehands spullen zoals meeste winkels in de Kloosterstraat, is deze shop een geweldige aanvulling op het aanbod van de befaamde winkelstraat.
THE-RECOLLECTION-17-of-66Trc_12THE-RECOLLECTION-36-of-66
Het credo van The Recollection is “objects of desire”. De drie zaakvoerders met een grote voorliefde voor het pure en poëtische kiezen samen de collecties met toewijding uit. Alle objects zijn prachtig en passen perfect bij het concept. In TRC vind je design, interieur, boeken, planten, cosmetica, mode en kunst.  En dat zijn nu toevallig allemaal dingen die we leuk vinden! De eerste verdieping van The Recollection doet dienst als een expositieruimte en kreeg de naam “The Appointment” mee. Hier kan je als kunstenaar of mode-ontwerper jouw designs voorstellen. De kunstenaars worden vaak geselecteerd door Studio Attenzione, een bureau voor commerciële cultuur. Op het gelijkvloers in “The Store” kan je allemaal leuke objecten ontdekken van bekende en minder bekende merken. Wat schoonheidsproducten betreft verkoopt The Recollection Store het Australische merk Aesop. Ik kende het merk voordien niet, maar ben nu wel fan! De cosmetica is van een hoge kwaliteit en herkenbaar aan hun nostalgische hoestsiroop-achtige flesjes. In TRC bieden ze ook exclusieve collecties van Piet Hein Eek aan. Zijn meubels worden gemaakt met sloophout en dit geeft hem een kenmerkende stijl. Ik heb deze ontwerper een aantal jaren geleden leren kennen toen ik veel Nederlandse interieurmagazines las. Wat toen vooral populair was, was zijn behangpapier met sloophoutmotief.
TR_04Trc_01TR_09
Verder vind je in The Recollection Store super veel meubels en interieuraccesoires die je woning echt schitterend kunnen maken. Petite Friture is het soort merk dat alleen maar leuke dingen op de markt brengt en waarvan ik echt álles zou willen hebben. Een groot deel van hun collectie wordt tentoongesteld in de winkel en is zeker de moeite om te bekijken. Net zoals het merk Line 13, de interieurcollectie van Maison Martin Margiela met heel pure interieurstukken die af en toe een knipoog zijn naar haar kledingcollecties.
Wat mijn favoriete objecten zijn die je kan vinden in TR zijn de planten en bloemen. Niets kan meer sfeer en gezelligheid geven aan je woning dan iets groen en levend. Wij hebben thuis intussen een hele hoop cactussen, sanseveria’s, aloë vera-planten en palmen, maar in deze shop zie je echt prachtige planten die je niet snel elders vindt!

“Recollected 
A Memory, a souvenir
Lived trough atmospheres
Blathered paint, Oxidation
Reinterpretations”

Zoek je nog iets om te doen op een rustige zondag? Ga dan zeker een uurtje rondhangen in The Recollection, je kan er inspiratie opdoen en jezelf of iemand anders trakteren op een uniek cadeautje!
TR_31Aesop_11THE-RECOLLECTION-14-of-66
The Recollection (TRC)
Koosterstraat 54
2000 Antwerpen
Maa > zat 10u30 – 18u30 (behalve op dinsdag > gesloten)
Zon 12u – 18u
© foto’s: The Wicked PR en The Recollection

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *