DEEL II: DE HAL & DETAILS BADKAMER

handtas-hoed-muur
OOST WEST, ONS NEST / 2
Vorige keer in “Oost west, ons nest” had ik het over onze slaapkamer, deze keer zijn onze hal en enkele details in de badkamer aan de beurt. De inkomhal is niet zo heel ruim, maar toch wilden we hem echt tof maken. Het is de plaats langs waar je binnenkomt en dus de eerste ruimte die je ziet. Ik wou al extreem lang de Dots van Muuto kopen en nu hadden we eindelijk de perfecte plek om ze te hangen.

DSC_5642

DSC_5664_2

De Dots zijn echt fantastisch omdat ze eender welke ruimte opfleuren en zowel esthetisch verantwoord als praktisch zijn. Aan de Dots hangen momenteel een retro kapstok, een Marokkaanse schooltas en een vakantiehoedje, maar ik ben van plan dit af en toe sporadisch te veranderen. Wanneer onze vrienden op bezoek zijn, hangen ze hun jassen eraan dus de “kledinghangers” worden ook wel degelijk gebruikt. De bank eronder is een simpele witte bank van Ikea. We waren op zoek naar een industriële gymbank, maar dat bleek onmogelijk te zijn omwille van de beperkte ruimte. De Sigurd zitbank van Ikea paste er perfect qua afmetingen. Omdat we de bank toch iets te leeg vonden, wilden we hem pimpen. Mijn vriend en ik hebben er niet beter op gevonden dan Washi tape in een patroon op de bank te plakken. Geometrische vormen zijn helemaal in dit jaar (zie artikel Interieurtrends 2015) dus joepie! Bovendien is het makkelijk om de tape te verwijderen of te vervangen, zo kan je gewoon elke week een andere tekening op jouw bank maken! Onder de zitbank staan meestal een aantal van onze schoenen en ik vond het ook de geschikte plek om mijn fietsmand kwijt te raken.
Aan de andere kant van de hal is er een klein stuk muur. Ik heb dit stukje muur opgeëist en heb besloten het te gebruiken als mijn creatieve uitlaadklep. Er hangen tekeningen van kunstenaars (geprint op dik papier), kaartjes van tentoonstellingen waar ik ben geweest en gewoon ook mooie en leuke herinneringen. Ook hier vond ik het leuk om te werken met Washi tape, omdat je dan om de zo veel tijd het concept kan veranderen. Ik probeer ook telkens nieuwe manieren te verzinnen om de tape te bevestigen, het is dus op verschillende manieren een creatieve muur. Als je naar bovenstaande foto kijkt, krijg je trouwens al een sneak peek van onze living waar ik binnenkort foto’s van zal posten.
Onze badkamer is niet zo groot dus  we kunnen niet veel decoreren in deze ruimte. Bovendien was ze in perfect staat toen we verhuisden, dus het was niet makkelijk om er iets van persoonlijkheid aan toe te voegen. We hebben daarom gewoon een paar prentjes opgehangen met Washi tape (jaja, nog eens die Washi tape!) die toch voor wat extra kleur zorgen. Ook hangt er een Marokkaans flosje en een paar kleurrijke cosmeticaproducten staan mooi aan de badrand. Ik zou graag ooit een plant willen in de badkamer, maar ik weet nog niet welke plant zonder zon en licht kan overleven. Ik ga dit in de toekomst onderzoeken, dus wordt zeker vervolgd… 

Picture

TIP: Heb je een meubelstuk dat wel wat extra pit kan gebruiken zoals onze zitbank van Ikea? Doe dan eens creatief met Washi tape! Je kan zelf een patroon kiezen en er iets moois van maken. Ik raad aan om de echte Japanse Washi tape van MT Masking Tape te gebruiken. De kwaliteit is opmerkelijk beter dan andere merken. Hij verkleurt niet, is sterk en blijft altijd kleven (geen losse kantjes).

© alle foto’s: CLO CLO

1 Reactie

  1. […] een  sfeervolle kamer van maken en we vinden zelf dat het ons goed gelukt is. De deuren tussen de inkomhal en de living hebben we verwijderd, dus zodra we de inkomdeur openen snuif je meteen de gezellige […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *