33 RUE MAJORELLE MARRAKECH

winkel_marrakech
DESIGN ON TOUR / 3
In de blogpost over Piet Raemdonck’s Atlas expositie vertelde ik al dat ik mijn hart heb verloren in Marokko. Drie jaar geleden werkte ik in Agadir als G.O. bij Club Med en beleefde ik de tijd van m’n leven. Ik ben toen ook een aantal keren naar Marrakech gegaan, omdat ik de bruisende culture hoofdstad van Marokko wilde ontdekken. Als toerist ga je om te beginnen naar het Jemaa El Fnaa-plein, de soek en de Ben Youssef Madrasa-school. Nadien wanneer je energie uitgeput is – van het onderhandelen over enkele luttele dirhams en het verloren lopen in de soek – heb je nood aan een rustigere plek. En waar beter energie opdoen dan in een trendy conceptstore? Beter nog: de allereerste conceptstore in Marrakech!

33 Rue Majorelle ligt schuin over de Jardin Majorelle, de botanische tuin die eigendom was van Yves Saint Laurent. De straat is kalm en vlakbij de moderne buurt Guéliz. Vorige maand was ik op vakantie in Marokko en toen ik 33 Rue Majorelle bezocht, was ik net zo betoverd als drie jaar geleden. Daarom is dit concept voor mij nog steeds hét grote voorbeeld van hoe een totaalbeleving moet zijn. Eigenlijk huizen er drie concepten in het grote pand: de winkel 33 Rue Majorelle, de kunstgalerij Le Salon en de salade- en sapjesbar Kaowa.
33 Rue Majorelle is dus de verzamelnaam van de drie ruimtes, maar het is ook de conceptstore an sich. Het is een winkel van 220m2 die sinds 2011 het beste van de Marokkaanse mode en decoratie toont. Alle spullen zijn heel modern, maar met een duidelijke Maghrebijnse touch, vandaar ook hun slogan “Shop differently”. De kleding is van topkwaliteit zoals de jasjes en babouches van Marokkaans leder en de kleurrijke en zomerse snuisterijen die ze aanbieden maken je instant vrolijk. Je vindt in de conceptsore de collecties en ontwerpen van meer dan 90 designers en ze vernieuwen regelmatig het aanbod. 33 Rue Majorelle is echt een schat aan ideeën voor mode- of decoratielovers.   

Gezien de drie concepten in één pand zitten kan je er doorheen wandelen. Als je alles gezien hebt in 33 Rue Majorelle kan je verdergaan naar Le Salon. Hier kan je rustig chillen en de tentoongestelde kunst van lokale artiesten bewonderen. Soms zijn het schilderwerken, dan fotografie en af en toe ook beeldhouwkunst. Alle meubels die in Le Salon staan kan je kopen. Dit zijn typisch Marokkaanse meubels, maar ook upcycled items zoals stoelen gemaakt van stalen olievaten. Le Salon is geen museum dus je kan je hapje van bij Kaowa opeten terwijl je jouw favoriete meubelstuk uitprobeert.
Als je uit Le Salon wandelt, botst je op Kaowa. Het eerste wat je zal opvallen is de prachtige inrichting van de salade- en sapjesbar. Alle kleuren en materialen zijn volledig in harmonie met elkaar en die groene tegels, wauw, daar ben ik helemaal verliefd op. Bij Kaowa kan je zelf een salade samenstellen. Je kiest eerst een basis (sla, pasta, quinoa of couscous), dan vijf ingrediënten zoals aubergines, avocado en patatjes, dan vijf noten, zaden of kaassoorten en dan nog een dressing. Vier simpele stappen om een heerlijk slaatje te maken! Behalve de salades zijn er ook wraps, soepen, verschillende ontbijten heel de dag lang en veel meer. Voor de sapjes en smoothies kan je zelf je fruit en groente kiezen en als het mooi weer is staat het team van Kaowa buiten met een ijskarretje vol vers roomijs. Je hoort het, een echt paradijs voor wie van lekker en gezond eten houdt! (Ik moet echt stoppen met hierover te schrijven, want de kwijl hangt tot op m’n laptop!)
Conclusie: deze conceptstore A.K.A. totaalbeleving is een must voor alle hippe vogels die iets moois zoeken en een rustig hapje willen eten tijdens hun tripje in Marrakech!
Rue Yves Saint Laurent 33
Guéliz – Marrakech
Marokko
Ohja, 33 Rue Majorelle heeft een prachtige Instagram-pagina waarop ze dagelijks kleurrijke kiekjes posten van hun kleding en snuisterijen. Via > 33ruemajorelle < kan je hen volgen om op de hoogte te blijven van nieuwtjes of als je nood hebt aan een zomerse mind getaway.
© 33 Rue Majorelle, Souraya Hassan (Binti Home), CLO CLO en Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *