Upcycling DIY met plastic fles

fles-in-houder
MACRAMÉ TERRARIUMHANGER MET ECOVER

Vorig weekend opende Ecover in Antwerpen de Statiegeld Store. Het idee was simpel: lever je oude PET-flessen in en krijg 1 euro én een fles Ecover-vaatwasmiddel in ruil. Het merk van schoonmaakproducten vindt dat het succes van een bedrijf niet enkel afhangt van de winst, maar dat ook de sociale en ecologische impact heel belangrijk is. Ecover wil ons dus bewuster laten omgaan met plastic… En de Statiegeld Store was daar het perfecte voorbeeld van! Om te tonen wat je allemaal kan doen met oude PET-flessen creëerde ik een DIY voor hen. En die vind je nu hier terug in deze blogpost!

IN3A4150

IN3A4211

IN3A4288

IN3A4327

IN3A4184

Stappenplan macramé terrariumhanger:

 1. Neem een mesje en snij je plastic fles open. Doe dit op een snijmat en met een cuttermesje voor de veiligheid. Je kan zelf de hoogte kiezen, afhankelijk van hoe hoog je je potje wilt.
 2. Doe wat aarde en een plantje in de fles en druk goed aan. Versier bovenaan met enkele steentjes. Ik koos voor witte en grijze steentjes, maar je kan hier ook iets funky mee doen.
 3. Maak nu de macramé hanger. Je kan zelf kiezen wat voor soort hanger je wilt en online vind je heel veel inspiratie. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt :-) Je kan ook in m’n boek de instructies vinden op p. 96 en 97 en de basis uitleg vind je hier.
 4.  Zet het terrarium in de macramé hanger en klaar!!! Mooi he?

IN3A4333

IN3A4350

IN3A4366

IN3A4379

Leuk he? Ik vind het vooral een top idee dat je met je afval ook nog leuke dingen kan maken. Zo zorgen we allemaal samen voor minder plastic flessen op de afvalberg, naast de weg, in de oceaan, …

Wil jij ook mee doen aan de Clean World Revolution? Denk dan ook mee bewuster na over het gebruik van plastic. Elk klein beetje helpt!!!


© foto’s: Felicia Van Ham 

2 Reacties

 1. Mega gaaf idee zeg en zo creatief. Het eindresultaat ziet er echt top uit. Zeker iets wat ik ook ga uitproberen.

  1. Hi Leon,
   Thanks!
   Groetjes, AC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *