SERAX MAISON D’ÊTRE

MIJN SERAX FAVORIETEN

Ik ben er zeker van dat jullie Serax al wel kennen. Het Antwerpse bedrijf dat in 1987 begon met een collectie bloempotten is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de interieur- en designwereld. Vooral de Pure collectie van Pascale Naessens  doet het super goed! Ik ben al enige tijd fan van het merk en inmiddels heb ik een paar accessoires van Serax thuis staan.

CLOCLO_SERAX22

Toen ik enkele weken geleden een uitnodiging kreeg voor de Serax Open Days was ik helemaal in m’n nopjes; ik mocht de nieuwe collectie (of zeg maar collecties) gaan ontdekken in de showroom van het Belgische interieurmerk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik helemaal overdonderd was en dat ik letterlijk niet wist waarheen kijken. Serax heeft zo veel items en vooral zo veel móóie items! Eenmaal thuisgekomen wist ik eerst ook niet waarover ik iets wou gaan schrijven, omdat er gewoonweg teveel leuke dingen waren. Daarom heb ik besloten om mijn favorieten op een rijtje te zetten voor jullie.

POTTERY
Wat bloempotten betreft heeft Serax een enorme keuze. Ik hou van sobere potten die wit of grijs zijn, maar dan wel met een leuke textuur. Op de onderste foto zie je de “Herb Table” waar ik helemaal verliefd op ben geworden.

CLOCLO_SERAX4CLOCLO_SERAX5CLOCLO_SERAX6

Serax werkt samen met toonaangevende designers uit binnen- en buitenland. Een van deze talenten is Hans Weyers. De verlichting die hij heeft ontworpen is een ware streling voor het oog.
CLOCLO_SERAX17 CLOCLO_SERAX18

FEELING BY SERAX
In 2013 bracht Feeling voor het eerst een eigen interieurcollectie uit in samenwerking met Serax. Dankzij z’n Scandinavische en minimale stijl had deze collectie zo veel succes dat Feeling en Serax besloten om er verder mee te gaan. De accessoires en kleine meubelen zijn bovendien erg speels en maken je woning instant gezellig!

CLOCLO_SERAX11CLOCLO_SERAX12CLOCLO_SERAX13

JANSEN+CO
Jansen+Co is een Nederlands bedrijf dat begin dit jaar werd overgenomen door Serax. Wat ik zo leuk vind is dat de kopjes echt lijken op diegene waaruit je vroeger dronk toen je bij je grootouders op bezoek ging. De nostalgische feeling is omnipresent, net zoals de opvallende kleurtjes!

CLOCLO_SERAX8CLOCLO_SERAX9

Mijn ware crush bij Serax waren de terrazzo tafels. Het materiaal was erg populair als vloerbedekking of aanrecht tussen de jaren ’20 en ’60 en is nu helemaal terug. De retro terrazzo komt super mooi tot zijn recht in combinatie met het strakke ijzeren frame of onderstel.
Ik volg het werk van Filip Janssens al geruime tijd en ben echt een bewonderaar van alles wat ie doet. Zijn vorm- en lijnenspel creëert beweging en is altijd tot in de puntjes uitgewerkt. Ik ben dan ook zeer blij dat zijn Jointed Collectie vanaf nu bij Serax verkrijgbaar is!
CLOCLO_SERAX19 CLOCLO_SERAX20

Via www.serax.com kan je hun volledige aanbod bewonderen. Wat vinden jullie het mooiste stuk van alle Serax collecties?
© foto’s: Serax & CLO CLO 

4 Reacties

 1. Hoi, zijn de barkrukken (zwarte poten, donker houten zitvlak) ook van Serax? groetjes, sara

  1. Anne-Catherine

   Hi Sara,
   Heb even gehoord bij Serax, maar helaas zijn die krukjes niet van hen. Ze hebben wel een aantal andere mooie krukjes vind ik, zoals de betonnen, de witte met hout, de kleurrijke van Feeling en de rubberen. Via deze link (http://www.serax.com/products/product/Funiture/) kan je ze alvast eens bekijken!
   Veel plezier!
   Groetjes, Anne-Catherine

 2. Beste,

  Welk is decorijs van de barkruk met witte poten en mutiplex zitje? Hoe hoog is deze en hoe diep aub
  Graag hoor ik dit even .

  Groetjes
  Ann

  1. Hi Ann,
   Dat weet ik helaas niet :-)
   Dit is een blog en geen webshop. Ik afficheer geen prijzen en verkoop geen producten. Je kan best even googlen en zoeken naar Serax en het krukje dat je wilt.
   Groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *