POP UP TO DATE

foto's-wittemuur
RUIS, ANIMAUX SPECIAUX, JUDITH & THE VANDAL

Een keer per jaar wordt de Driekoningen- & Statiestraat in Berchem omgetoverd tot een volledige pop-up buurt. Voor POP UP TO DATE tonen jonge ontwerpers, creatieve talenten en eigenzinnige ondernemers het beste van zichzelf. Twee maanden lang kan je elke donderdag, vrijdag en zaterdag langsgaan bij zeven pop-up winkels. Ik bezocht ze allemaal en maakte een selectie met m’n drie favorieten.

#1
WIERUIS 
WAT: Een kunstenaarscollectief van 8 jonge artiesten die allemaal enorm creatief bezig zijn en wiens focus op fotografie ligt.
MET: An Onghena, Eva Donckers, Joke Druyts, Miles Fischler, Sander Adriaens, Tessa Van Thielen, Tille Lingier en Valentina Stellino.
HOE: Ze hebben een frisse kijk op de wereld en gebruiken een eigenwijze beeldtaal. Hun pop-up concept dient zowel om hun werk te exposeren en te verkopen als om handgemaakte creaties aan te bieden. Fotografie lovers vinden bij RUIS ingekaderde prints, posters en fotoboeken in beperkte oplage. Maar ook postkaarten en magneten met een typische RUIS touch vind je in de tijdelijke shop.
BEVINDING: Een super leuk winkeltje dat barst van de creativiteit! Iedereen die op zoek is naar originele geschenken en decoratieve objecten met een arty toets kan zeker terecht bij RUIS. Ik was vooral fan van de kleine notitieboekjes met mooie omslag en van de prachtige geometrische kussens. De expomuur wordt elke donderdag gewijzigd en dan wordt een ander RUIS-lid in de kijker gezet. Deze variëteit is ook een leuke extra!

#2
WIEAnimaux Spéciaux en Judith
WAT: Een samenwerking van twee vakmensen die allebei gepassioneerd zijn door hun unieke ambachten: taxidermie en lingerieontwerp.
MET: Jeroen Lemaitre en Judith Van Herck
HOE: Animaux Spéciaux en Judith presenteren samen onder één dak hun kostbare en gesofisticeerde creaties. In een prachtige boetiek stelt Animaux Spéciaux vooral statement pieces voor met dieren, insecten en vlinders uit de tropen. Judith is dan weer bekend van haar luxueuze lingeriecollectie en haar ontwerpen op maat. De exotische en koloniale sfeer van de opgezette dieren van Animaux Spéciaux gecombineerd met de geraffineerde en prikkelende lingerie van Judith zorgt voor een totaalbeleving.
BEVINDING: De combinatie leek me eerst wat raar, maar ik was echt overdonderd van het resultaat. Animaux Spéciaux heeft echt geweldige stukken die je interieur een excentrieke look kunnen geven. De collectie gaat van simpele kaders met vlindertjes tot opgezette vogels, schildpadden en everzwijnen. Je kiest dus zelf hoe ver je wil gaan. Dankzij de handgemaakte fijne collectie van Judith krijgt de concept store een verleidelijke touch.  Het duo creëert echt een wow-effect tot in het kwadraat!

untitled11149280_849391465098366_7270376643123283506_nFotofoto_5foto 2-711162200_850867214950791_4518672779710678132_nFoto


#3
WIE
The Vandal
WAT: Een concept store met àlles en meer voor wie van “de koers” houdt.
HOE: In de winkel van The Vandal vinden fietsliefhebbers een totaliteit aan koersgerelateerde items, gaande van  wielrennertruitjes en koersfietsen tot hippe T-shirts en interieurobjecten. Inspiratie haalt The Vandal uit de hedendaagse urban cycling wereld alsook uit de nostalgische tradities van de koers. Wie even tot rust wil komen tijdens het winkelen kan rustig een koersbiertje drinken in de bar met mini bibliotheek.
BEVINDING: Ik ben totaal niet into “de koers” en toch vond ik dit echt een fantastisch winkeltje. Het concept is zo duidelijk, puur en grandioos uitgewerkt dat je er wel van moet houden. De fietstrofees (die lijken op geweien) en fietslampen wilde ik stante pede mee richting huis nemen. Ook het nostalgische sfeertje in de bar sprak me meteen aan!

Nog te ontdekken tijdens POP UP TO DATE zijn: CharlieFloxOlala, Bier en Chocola en WE ARE KELLY & Friends.
© foto’s: Joke Druyts, Jeroen Lemaitre, Judith Van Herck, Toon Claessens & CLO CLO

1 Reactie

  1. […] Anderhalf jaar geleden besloten de drie zussen Aurélie, Laurence & Pascaline samen met vriendin Victoria een nieuw concept op poten te zetten. Ze wilden een shopping experience creëren waarbij je mooie kledij kan passen en tegelijkertijd kan genieten van een lekker glaasje wijn en een uniek kunstwerk kan bewonderen. Ondertussen is Edge reeds aan z’n derde editie toe en met mij hebben ze er een vaste fan bij! Vooral de relaxte sfeer die ze willen oproepen vind ik heel uitnodigend. Wie van fotografie houdt, zal trouwens ook niet onberoerd blijven. Deze keer kan je het oeuvre van Joanna Maria Druyts bekijken die je misschien nog kent van één van m’n eerdere blogposts… […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *