MAKERS GONNA MAKE

ART MEETS CRAFT

Afgelopen zondag vond in Antwerpen Art Meets Craft plaats, een creatief evenement georganiseerd door ESPECTRO. Het doel van het event was om alle Antwerpenaren een stapje dichter te brengen bij hedendaagse kunst en cultuur. Omdat ESPECTRO ook wil tonen dat  cultuur een ruim en divers begrip is, creëerden ze verschillende activiteiten en corners zoals Crafts, Noise en Expo & Fashion.

CLOCLO_ESPECTRO2CLOCLO_ESPECTRO3

Een tijd geleden had ESPECTRO me gevraagd of ik de styling voor de Crafts Corner van het event wou doen. Dit was de hoek waar allemaal creatieve items van jonge ontwerpers en ondernemers werden voorgesteld. Toen ik hoorde welke craftsmen zouden deelnemen was ik enthousiast en wist ik meteen dat het prachtig zou worden! Zo stelde bijvoorbeeld Antonia Stankova van Van Leer haar lederen kussens, handtassen en placemats voor, terwijl Lindsey van Stoffen Pauwels voor de gelegenheid twee originele dekens had gemaakt. De luchtplantjes van PHYT waren ook aanwezig en gaven het geheel een groene touch.

CLOCLO_ESPECTRO4CLOCLO_ESPECTRO1CLOCLO_ESPECTRO8

In de Crafts Corner werden ook de schitterende handgemaakte rugzakken van Avalanche Bags gepresenteerd. Daarnaast stonden de bijzettafels van Ruben Deriemaker van DERI3, die zichzelf een echte maker noemt. Behalve tafels maakt hij ook kleine objecten uit hout. Deze passen perfect bij de verlichting van VI2 Design by Vincent Vingerhoedt. Vincents lampen hebben koperen details en zijn nu erg in trek bij alle designliefhebbers! Omdat ik zelf ook een toegevoegde waarde wilde betekenen voor Art Meets Craft had ik op enkele plaatsen geometrische vormen van tape gemaakt, gebaseerd op het logo van ESPECTRO. Vind je ook niet dat het een mooi resultaat vormt?

CLOCLO_ESPECTRO6CLOCLO_ESPECTRO5CLOCLO_ESPECTRO7

Doen de namen Van Leer en PHYT een belletje rinkelen? Over deze beginnende bedrijfjes had ik al eens artikels geschreven. Je kan deze hier en hier lezen.

Ben jij een fan van kunst, cultuur en creativiteit? Hou dan zeker ESPECTRO in de gaten voor meer innovatieve en inventieve evenementen!

Facebook | Instagram

© foto’s: CLO CLO

4 Reacties

 1. Knap gedaan! En mooie artikelen natuurlijk ;-)

  1. Anne-Catherine

   Hello Sarah,
   Super merci! Was heel makkelijk dankzij de mooie merken inderdaad!
   Groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Superfijn geschreven! Thanks voor alles! -x ESPECTRO

  1. Anne-Catherine

   Hi Ikram,
   Super graag gedaan. Heb was een plezier om met jullie samen te werken!
   Veel lieve groetjes,
   A-C

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *