HOT SPOT FOR COOL VINTAGE DESIGN

vintagestoelen
DESIGNMARKT©

In Gent vond twee weken geleden de vijftiende editie van DESIGNMARKT© plaats. Enkele dagen eerder had ik deelgenomen aan een wedstrijd van Uitgeverij Luster en ik was in de wolken toen ik één van de winnaars bleek te zijn.

DESIGNMARKT© is de “place to be” voor alle interieur- en designfreaks van vandaag. Meer dan 50 nationale en internationale designhandelaars en galeriehouders stellen hun pronkstukken voor, gaande van meubelair tot verlichting tot decoratiestukken. Het leuke aan dit evenement is dat er een aanzienlijk aanbod is voor een breed doelpubliek. Je vindt er zowel de “budgetvriendelijke” (dit zet ik tussen aanhalingstekens, gezien design altijd wel een investering is) designstukken als de collector’s items voor de liefhebbers. Elke editie van DESIGNMARKT© heeft traditiegetrouw een thema en deze keer was dat het oeuvre van de Brusselse architect en meubelontwerper Lucien Engels. Een aantal andere leuke activiteiten tijdens het event zijn het interieuradvies, een gratis schatting van je verzamelstukken en live performances van architecten. Ook nog op de affiche stond de photo booth. De bezoekers die wilden konden met hun verovering poseren op de foto. Wie het meeste Facebook-likes verzamelde, was de winnaar van een Lucien Engels stoel. Een tip voor wie volgende editie deelneemt aan de wedstrijd: De winnaars hebben gewonnen met maar liefst 506 likes, dus je moet er wel wat voor over hebben!

IMG_0304IMG_0306

De organisator van DESIGNMARKT© is Frederic Rosier, een gekende naam in de wereld van vintage design. Hij is onder meer eigenaar van Galerie Design 7, oprichter van Architectenwoning.be en oprichter van Lost N Found. Met zijn eigen productiehuis Lost N Found brengt hij vergeten Belgische designstukken van de fifties en sixties opnieuw op de markt. In de collectie van L&F worden stoelen, tafels, kasten en lampen van Willy Van Der Meeren, Lucien Engels en Eric Lemesre aangeboden. De Lucien Engels stoel die je kon winnen met de photo booth wedstrijd is één van de iconen van de Lost N Found collectie.

IMG_0270IMG_0265IMG_0281

DESIGNMARKT© situeert zich in het congresgebouw van Gent. Dat is een gebouw van Geo Bontinck dat dateert uit 1972 en helemaal bij de sfeer past. Let zeker eens op de prachtige verlichting die consequent doorloopt op alle verdiepingen wanneer je de volgende editie van DESIGNMARKT© bijwoont.

IMG_0273IMG_0289IMG_0274DESIGNMARKT© is door de jaren heen een vaste waarde geworden voor designliefhebbers.  Het event wordt twee keer per jaar georganiseerd, één keer in de herfst en één keer in de lente. De volgende editie staat gepland voor 7 en 8 maart 2015 in het ICC in Gent.

www.designmarkt.be

IMG_0291IMG_0283IMG_0272IMG_0294IMG_0288IMG_0277IMG_0293

© foto’s: CLO CLO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *