DIRK BRAECKMAN & GRACE SCHWINDT

ZENO X GALLERY

Tijdens het Antwerp Art Weekend, ongeveer een maand geleden, heb ik veel kunstgalerijen bezocht en kunstenaars leren kennen. Sindsdien volg ik de Antwerpse art scene op de voet en probeer ik elke maand een gezonde dosis kunst te nuttigen. Galerij Zeno X heeft na het AAW een diepe indruk op mij achtergelaten en ik was bijgevolg nieuwsgierig naar hun nieuwe tentoonstelling. De hoofdrolspelers hiervan zijn Dirk Braeckman en Grace Schwindt.

Dirk Braeckman is één van de meest bekende Belgische kunstfotografen die op internationaal vlak al enorm veel heeft bereikt. Hij staat bekend om zijn analoge zwart-wit foto’s geprint op aluminium. Onderwerpen die vaak voorkomen zijn gordijnen, hoeken van kamers, weerspiegelingen en naakten. Braeckman werkt niet in reeksen; hij reist met zijn camera en is op spontane manier alert voor wat hij waarneemt. Iedere foto kan gelinkt worden met andere werken uit zijn oeuvre. De beelden die hij maakt komen voort uit zijn ervaring en zijn zoals fragmenten uit een persoonlijk dagboek.
“Locating Live-ness” is de eerste solo expositie van Grace Schwindt in Zeno X Gallery. Deze Duitse kunstenares is gespecialiseerd in performance art en filmkunst. Haar installatie “Only a Free Individual Can Create a Free Society” had succes in het buitenland en wordt nu voor het eerst in België getoond. Schwindt ontleedt alle facetten van de vrijheid en de voorwaarden die nodig zijn om een vrije samenleving te creëren. Ze onderzoekt ook haar eigen familiegeschiedenis en stelt ideeën en ideologieën in vraag. In combinatie met de filminstallatie presenteert Schwindt ook sculpturen en objecten.
De tentoonstellingen lopen nog tot 18 april in Zeno X Gallery. De galerie is geopend van woensdag tot zaterdag, telkens van 13u tot 17u.
FotoFotoFotoFotoFoto

Foto  FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
© foto’s Joke Druyts, Peter Cox en Dirk Braeckman
Ook nog even een persoonlijk merci aan Joke Druyts van Joan Marie voor de prachtige foto’s en om me in contact te brengen met Zeno X Gallery.
Zeno X
Godtsstraat 15
2140 Antwerpen
www.zeno-x.com
www.dirkbraeckman.be
www.graceschwindt.net
Lees hier meer over mijn kunstzinnige escapades zoals het Antwerp Art Weekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *