3 moderne kerstkransen met washi-tape

EEN LEUK DIY KERSTIDEE MET IKEA

Van zodra de feestperiode aanbreekt halen we liefst zo snel mogelijk onze kerstdecoratie boven. We versieren niet enkel en alleen de kerstboom, maar ook onze volledige woning!

Waar men vroeger nog een klassieke kerstkrans met hulst en rode besjes aan de voordeur hing, gaan we tegenwoordig op zoek naar moderne alternatieven. Zo zijn kerstkransen met washi-tape een super leuk idee. Het is makkelijk, kost niet veel en ziet er prachtig uit! Bovendien kan je de krans na de kerstperiode makkelijk verwijderen door de tape gewoon af de deur te trekken. Deze washi-krans kan je trouwens ook elders dan een deur hangen: ook op een lege muur in je interieur ziet dit er vast en zeker erg mooi uit!

  1. Met een takje groen

Zoek enkele leuke rolletjes tape uit, zoals FULLFÖLJA van IKEA. Teken eventueel met potlood een cirkel op de deur. Kleef stukjes tape van binnen naar buiten op de potloodcirkel. De tape mag telkens ongeveer 5 cm lang zijn. Hang in het midden van de cirkel een leuk detail, bijvoorbeeld een papieren ster uit de VINTER 2016-serie van IKEA. Werk de krans onderaan af met een takje groen. Eucalyptus is altijd een goed idee!

washitape-kerstkrans-ikea-diy

washitape-kerstkrans-groen-ikea

  1. Rechte lijnen

Hou je meer van geometrische vormen? Dan is deze zeshoek iets voor jou! Knip 6 stukjes van circa 15 cm van het rolletje washi-tape. Maak hier een zeshoek mee. Herhaal dit 2 keer met kortere stukjes tape en creëer zo een meer diepgang. Wil je nog een speels effect toevoegen? Hang dan een fluffy kerstbal middenin de krans.

Tip: Een achthoek of ster als vorm geeft ook een prachtig resultaat!

washitape-kerstkrans-fluffy

washitape-kerstkrans-ikea-inspiratie

  1. Criss cross

Ook kruisjes kunnen een prima basis zijn voor een kerstkrans. Deze vorm is iets moeilijker om te maken, maar is zeker nog wel haalbaar. Maak verschillende kruisjes met stukjes washi-tape van ongeveer 5 cm. Probeer ze goed te positioneren, zodat je een cirkel maakt. Als de cirkel niet goed lukt, kan je de tape er gewoon terug even aftrekken en opnieuw beginnen. Oefening baart kunst! Kies een trendy kerstbal uit, bijvoorbeeld de papieren vormpjes van de VINTER 2016-collectie, en voeg deze toe aan je kerstkrans.

washitape-kerstkrans-ikea-decoratie

Wat denk jij van een hedendaagse krans dit jaar?

IKEA | Facebook | Instagram

© foto’s: Anne-Catherine Gerets

Lees hier het artikel op de inspiratiepagina vol woonideeën van IKEA.

washitape-kerstkrans-kerst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *