The Frame in mijn woonkamer

kader-groenwitte-muur
KUNST AAN DE MUUR MET SAMSUNG EN COOLBLUE

Ik ga het niet ontkennen: ik hou eigenlijk niet van tv’s. Ze eisen vaak een prominente plek op in een interieur en de meeste mensen bouwen hun volledige huiskamer op rond dat ene lelijke ding. Dat wil zeggen dat hun televisie op een goede plek moét en zál staan, zelfs al krijgt de woonkamer daardoor een hele rare opstelling… Het zal je dus niet verbazen als ik je vertel dat ikzelf geen tv heb… Beter gezegd, had, want sinds kort ben ik verknocht aan The Frame van Samsung. Da’s een televisietoestel dat je kan vermommen als kunstwerk en hierdoor niet opvalt in je woonkamer. Ik zag het toestel voor het eerst in juli 2017 en zei toen dat ik alleen maar ooit een tv zou zetten als het dit specifieke model zou zijn… Toen Coolblue mij contacteerde voor deze samenwerking sprong ik dan ook een gat in de lucht. Ondertussen testte ik The Frame al een weekje uit en ik ben echt laaiend enthousiast. Lees wat ik ervan vind onder de foto’s! :-)

Clo Clo Samsung The Frame televisie

Clo Clo Samsung The Frame kunst

Anne-Catherine Samsung The Frame living

Anne-Catherine Samsung The Frame

Anne-Catherine Coolblue The Frame woonkamer

Clo Clo Samsung The Frame

Zoals jullie zien lijkt The Frame totaal niet op een televisietoestel en da’s meteen ook de reden waarom ik hem fantastisch vind. De compositie van kaders die ik errond heb gehangen zorgt ervoor dat hij perfect blendt in m’n interieur. Maar ook dankzij de ‘No Gap Wall Mount’-installatie valt het niet op dat het een tv is; dit systeem zorgt er namelijk voor dat je de tv helemaal tegen de muur kan monteren, net zoals bij een echte fotolijst! Afhankelijk van welke interieurstijl je in je woning hebt, kan je ook kiezen voor verschillende kleuren van lijsten. Ik koos voor walnoot en eik (zie foto’s verder in deze blogpost), maar er is ook een witte en black metal verwisselbare lijst. Zoals jullie misschien zien loopt er onderaan de televisie een hele dunne doorzichtige kabel. Deze ‘invisible cable’ zie je wel een beetje als je erop let, maar valt eigelijk nauwelijks op. Gezien het de voedingskabel is (en het is ook echt de enige kabel!), begrijp ik ook wel dat ze deze geen 100% kunnen wegwerken.

Anne-Catherine Samsung The Frame appartement

Anne-Catherine Coolblue The Frame

Clo Clo Samsung The Frame TV

Anne-Catherine Coolblue The Frame living

Clo Clo Samsung The Frame kader walnoot

Wat ik ook erg fijn vond aan The Frame was het ruime aanbod aan kunstwerken. Je vindt sowieso al heel veel mooie beelden in de ‘Samsung Collection’ om mee te beginnen. Daarvan heb ik er direct een groot aantal bij m’n favorieten opgeslagen. Daarnaast heeft The Frame ook een ‘Art Store’ waar je kan zoeken naar bekende kunstwerken van Oude Meesters tot moderne kunst en fotografie. Ik moet je wel waarschuwen: eens je erdoor begint te scrollen ben je wel een tijdje bezig. Er staan veel mooie werken op en is moeilijk om te kiezen in het begin :-) Als je The Frame liever op een persoonlijke manier wil gebruiken, dat kan! Je kan ook je eigen foto’s op slideshow afspelen en het dus echt gebruiken zoals een fotokader!

Nog 2 voordelen die ik zeker niet kan vergeten: het beeld en de schermhelderheid. Het beeld is heel goed om tv te kijken dankzij de ‘4K Ultra-HD-technologie’. Een term die ik niet echt snap, maar het wil zeggen dat het 4 keer gedetailleerder dan Full HD waardoor het scherp is tot in de kleinste details. Het voordeel aan de schermhelderheid is dan weer dat het zich aanpast dankzij de ingebouwde sensor. Hierdoor is het licht ‘s avonds bijvoorbeeld niet te fel. Dit geldt ook voor wanneer The Frame in ‘art mode’ staat.

Clo Clo Coolblue The Frame kunst

Anne-Catherine Coolblue The Frame appartement

Clo Clo Coolblue The Frame televisie

Clo Clo Coolblue The Frame TV

Clo Clo Samsung The Frame kader eik

Mijn conclusie: ik ga het niet onder stoelen of banken steken: ik vind The Frame van Samsung echt een prachtig product! Ik begrijp dat het prijskaartje niet min is, maar je investeert eigenlijk niet alleen in een kwalitatieve televisie, maar ook in een mooi ontwerp dat een toegevoegde waarde voor je woning kan betekenen. Wat vind jij ervan? Welke kunstwerken vind jij het mooiste?


© foto’s:  Anne-Catherine Gerets (en mijn mama die heeft geholpen met foto’s van mij te maken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *