THE BOOK

MULLER VAN SEVEREN
Afgelopen vrijdag woonde ik de lancering bij van “BOOK”, het eerste boek (no kidding) van Muller Van Severen. In de zomer van 2012 zag ik hun meubelobjecten voor het eerst in de Villa in Knokke, nu bekend als Nightshop. De pure eenvoudige lijnen, de traditionele en toch hedendaagse materialen, … Tjah, ik was meteen verkocht.

Muller Van Severen is een ontwerpersduo dat bestaat uit Fien Muller en Hannes Van Severen, zij fotografe en hij beeldend kunstenaar. In 2011 vond dit creatieve koppel dat het tijd was om samen iets te doen. Ze tekenden op papier een collectie meubelstukken uit en besloten om deze ontwerpen ook te realiseren.
“BOOK” bevat schitterende foto’s van hun objecten genomen door bekende stilleven- en interieurfotografen. Frederik Vercruysse nam de sfeerfoto’s van de designstukken met als unieke setting de Valerie Traan Gallery in Antwerpen. Scheltens & Abbenes maakten voor het boek de detailfoto’s van de materialen waar Fien en Hannes graag mee werken. Zo werden marmer, messing en gekleurd polyethyleen in de spotlight gezet.
IMG_9888 IMG_9894 IMG_9893 IMG_9891
De meubelcollectie  “A Furniture Project” van Muller Van Severen bestaat nog niet lang en heeft toch al een groot succes gekend. De redenen voor dat succes zitten ’em volgens mij in het minimalistische design, de gebruikte materialen en de multifunctionaliteit van sommige objecten. In hun collectie zit o.a. een tafel met een lamp die vanuit één van de vier poten vertrekt, een duo seat waarbij je allebei een andere richting opkijkt en een meubel met vier functies (zetel + rek + tafel + lamp). Allemaal mooie stukken met een duidelijke Muller Van Severen-handtekening. Bovendien zijn het ook echte blikvangers die je interieur in één keer compleet kunnen maken. Kernwoorden voor hun werk zijn: kunstzinnigheid, vakmanschap, kwaliteit, esthetiek en creativiteit.
Wie het werk en de nieuwe creaties van Muller Van Severen wil bewonderen kan nog tot 22 november terecht bij de Valerie Traan Gallery. De galerie in het oude centrum van Antwerpen is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14u00 tot 19u00.
Valerie_Traan
Reyndersstraat 12
2000 Antwerpen
IMG_9907 IMG_9892 IMG_9909 IMG_9906
Wist je dat…
… het werk is uitgegeven bij Luster? Dat is een uitgeverij die bekend staat voor zijn buitengewoon prachtige bundels over design, architectuur, interieur en veel meer. Je kan een exemplaar van “BOOK” kopen via Luster.
… Fien ook een deel van de foto’s heeft genomen voor het boek?
… Hannes de zoon is van de bekende Belgische meubelontwerper en interieurarchitect Maarten Van Severen? Maarten is in 2005 helaas gestorven aan de gevolgen van kanker.
… het duo Maurice Scheltens & Liesbeth Abbenes ook fotograaf en beeldend kunstenaar zijn net zoals Fien en Hannes?
… je bij Valerie Traan ook de collecties van Muller Van Severen kan bestellen? Als je in Gent woont kan je dit doen bij Frederic Hooft, de bekende interieurarchitect en vintagehandelaar.
… Frederik Vercruysse ook de knappe foto’s van Buchbar genomen heeft? (zie artikel Coffee & Books // Books & Coffee).
IMG_9911 IMG_9905 IMG_9896 IMG_9890
© foto’s: CLO CLO

1 Reactie

  1. […] bij de voorstelling van het boek van Muller Van Severen in galerie Valerie Traan (zie artikel THE BOOK). Ik was geïntrigeerd door het mooie gebouw en besefte toen dat zowel het tentoongestelde werk […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *