Pimp je kerstboom in 5 stappen

kerstboom-versiering
EEN BIJZONDERE DENNENBOOM MET GOODWILL

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd bij het Belgische label Goodwill voor een magisch event. We kregen een rondleiding in het bedrijf, volgden een workshop “How to decorate the perfect Christmas tree” en mochten een kijkje nemen achter de schermen in het atelier van de ontwerpers. Het was een leerrijke en betoverende dag die ik niet snel zal vergeten. Wil je graag weten welke tips & tricks ik van Darren McKay van Goodwill heb gekregen?

Goodwill Anne-Catherine tafelstyling

Goodwill Anne-Catherine tafeldecoratie kerstmis

Goodwill Anne-Catherine Gerets

Goodwill Anne-Catherine ginger bread man

1. Wanneer je een spectaculaire boom wilt decoreren, werk je best met een artificiële boom. Deze zijn namelijk heel stevig en de takken zijn ook altijd gelijk verspreid. Ze verliezen nooit naalden en behouden hun typische groene kleur (in tegenstelling tot echte bomen). Wat wel erg belangrijk is, is dat je alle takken mooi uiteen haalt en gelijk verdeelt wanneer je de boom uit de doos haalt. Zo krijg je een volle kerstboom en kan je nadien de decoratie goed verspreiden.

2. De basis van de kerstboom zijn de lichtjes. Deze steek je best iets dieper in de takken, zodat er een natuurlijk glow hangt. Zo zie je ook de snoeren en draadjes niet, want die zijn meestal niet mooi. Ik vind persoonlijk ook dat je nooit genoeg lichtjes kan hebben. Hang er dus maar lekker veel in je boom! Controleer wel op voorhand welke lichttemperatuur de lampjes zijn en welke tint jij het mooiste vindt. Die temperatuur kan gaan van een koud (blauw licht), tot normaal (warm wit), tot zelfs warm (oranje).

3. Ga vervolgens verder met de kerstballen. Niet de speciale met opvallende kleuren of vormen, maar wel de basis glazen kerstballen. Deze mag je ook iets dieper steken om de gaten van de kerstboom op te vullen. Doordat je in de diepte werkt lijkt de boom nog voller en is er overal wat te zien. Wat je zeker niet wilt is een saaie, lege kerstboom!

4. Voeg nu alles van decoratieve elementen toe. Dat kunnen extra takken zijn die je onderaan in de boom steekt om hem nog groter en breder te maken, maar ook heuse poppetjes of diertjes die als eye catcher dienen. Vergeet ook zeker de clips, de ornamenten, nog meer ballen, enkele kwastjes (waarvan het uiteinde zo mooi mee beweegt), de strikken, enzovoort. Zoek je eigen stijl, kies leuke kerstdecoratie uit en maak je kerstboom bijzonder op jouw manier!

5. Een erg belangrijk tip is dat er in je kerstboom focal points zijn. Dat zijn eigenlijk groepjes van decoratie waar er veel te zien is. Deze composities maken je boom spannend. Zo ziet gij er ook beter ontworpen en sterker uit. Deze tip vond ik super interessant en nuttig, maar in de praktijk bleek dit iets te zijn waarop ik nog moet oefenen. De basis van de decoratie is belangrijk en dat lukt me wel, maar die extra composities is wat je boom die extra sparkle geeft!

Goodwill Anne-Catherine darren mckay designer

Goodwill Anne-Catherine darren mckay workshop

Goodwill Anne-Catherine darren mckay stylist

Goodwill Anne-Catherine kerstboom

Goodwill Anne-Catherine darren mckay kerststrik

Goodwill Anne-Catherine darren mckay kerst details

Goodwill Anne-Catherine kerstmis vogels

Darren van Goodwill had super veel leuke ideetjes tijdens de workshop. Ook deze tips wil ik graag nog delen met jullie:

  • Wanneer je een kersthanger aan een tak bevestigt is er vaak nog veel van het touwtje zichtbaar. Draai de hanger daarom enkele keren rond de tak. Zo hangt de kersthanger dichter bij de tak en stoort het touwtje niet meer.
  • Gebruik metaaldraad om kerstdecoratie, zoals een rendiertje bijvoorbeeld, aan takken te bevestigen. Je kan metaaldraad ook gebruiken voor stoffen strikken. Bows zien er heel gezellig uit, maar ze staan helaas niet mooi recht zonder metaaldraad.
  • Top 3 kleurenpaletten voor Kerstmis:
    • Winter wonderland: wit
    • Gold fever: goud
    • Trend 2017/2018: zacht roos + bordeaux

Goodwill Anne-Catherine kerstboom decoreren

Goodwill Anne-Catherine kerstboom bijzonder

Goodwill Anne-Catherine kerstboom aankleden

Goodwill Anne-Catherine kerstmis sfeer

Staat jullie kerstboom er al of wachten jullie nog even? Voor welk kleurenpalet kiezen jullie dit jaar? Gaan jullie voor een less is more of over the top kerstboom?

Goodwill | Facebook | Instagram

© foto’s: Ian Hermans

P.S. Benieuwd naar waar je deze kerstdecoratie kan kopen? Goodwill heeft sinds kort een store locator om je te helpen. Typ je postcode in en zoek zo de dichtstbijzijnde winkel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *