Meer sfeer en soul in je huis

persoon-in-roze-zetel
HEERLIJKE GEUREN MET RITUALS

Zoals jullie vast en zeker hebben gevolgd op m’n Instagram en Instagram Stories heb ik de afgelopen maanden een leuke samenwerking met Rituals Home gedaan. We hebben een video opgenomen voor de My Rituals Members waarin ik enkele tips geef over hoe ik thuis tot rust kom. In de Feeling Wonen van deze maand kan je dan weer ontdekken wat geuren exact voor mij betekenen. Nieuwsgierig? Speciaal voor jullie kunnen jullie het artikel ook hier op m’n blog lezen!

“Heerlijke geuren maken je gelukkig en creëren gezelligheid.”

Gezelligheid is onlosmakelijk verbonden met geuren. Daar is deco- en interieur blogster Anne-Catherine vast van overtuigd. Logisch dus dat de heerlijke Home producten van Rituals een vaste plaats in haar huis hebben.

Even kennismaken…
Anne-Catherine Gerets (28) is interieurstylist en content creator. Binnenkort verschijnt haar eerste boek ‘Insta interieur’, een interieurgids boordevol tips voor een instant mooi interieur. Haar blog ‘Clo Clo’ heeft dagelijks 3000 bezoekers, haar Facebook pagina telt meer dan 4000 leden en op instagram wordt ze gevolgd door 19.000 mensen.

Anne-Catherine Rituals The Ritual of Sakura

Een gezellig moment wordt nog gezelliger met heerlijke geuren. Daarom verstuif ik altijd een vleugje The Ritual of Sakura body mist op mijn handen voor ik begin te breien. 

Anne-Catherine Rituals geurkaars Sakura

De luxueuze geurkaarten uit de Rituals Home collectie zijn naast geurig ook heel decoratief. Ze vormen een mooie mix met groene planten. 

HET EFFECT VAN GEUREN OP JE INTERIEUR
Anne-Catherine: “Een interieur zonder geuren heeft geen soul, vind ik. Geuren kunnen een ruimte een echte meerwaarde geven. Wanneer je een mooie kamer binnenstapt waar een hinderlijke geur hangt, dan zie je de mooie dingen niet meer. Daar tegenover staat dat een heerlijke geur een ruimte die niet perfect is, meteen een extra accent geeft. Door de juiste geuren te integreren in mijn interieur, zorg ik dat de sfeer in mijn huis past bij mijn humeur én het moment van de dag.”

“Heerlijke geuren kunnen een ruimte een echte meerwaarde geven.”

Anne-Catherine Rituals Sakura yogawear

The Ritual of Sakura geurkaars verspreidt een ontspannen geur van kersenbloesem en rijstemelk waardoor ik extra geniet van mijn yoga oefeningen. 

GEURIGE RITUELEN

“Ik ben interieur styliste en kan veel verschillende stijlen appreciëren. Maar voor mezelf kies ik zonder twijfel voor gezelligheid. En bij gezelligheid horen uiteraard heerlijke geuren. Ook mooie kussens, tapijten, bloemen en planten mogen niet ontbreken. Gezelligheid creëren hoeft niet duur te zijn. Met kleine dingen kan je heel veel bereiken.

Elke dag begint met één druk op de bed & body mist die naast mijn bed staat. Deze spray zorgt ervoor dat ik de dag altijd op een aangename manier én met veel energie start. Mijn bureautje heb ik zelf gemaakt en door de spulletjes die erop en errond staan, is het een gezellige werkplek. The Ritual of sakura handlotion en handbalm hebben een vast plekje op mijn bureau. Zo vergeet ik niet van mijn handen te verzorgen en de subtiele geur heeft een positief effect op mijn humeur. Ik mix en match vaak heel gewone spulletjes met iets duurdere stukken. Ook oude spulletjes krijgen bij mij een nieuw leven. Het kleine hoekkastje van mijn grootmoeder is daar een voorbeeld van. Ik schilderde het wit, en nu is het de perfecte plaats om eerkaarsen en planten op te zetten. In een gezellig interieur gaat alles beter. Zelfs mijn dagelijkse yoga oefeningen. Voor ik eraan begin steek ik The Ritual of Sakura geurkaars aan. De combinatie van rijstmelk en kersenbloesem creëert een heel ontspannen sfeer wat het effect van de oefeningen vergroot. Na een drukke dag trek ik gemakkelijke kledij aan en geniet ik van een kopje Jasmin Delight thee. Deze 100% natuurlijke thee smaakt heerlijk en ruikt zalig. Ideaal om de dag af te sluiten.”

Anne-Catherine The Ritual of Sakura bed and body mist

The Ritual of Sakura Bed & Body Mist heeft een vaste plaats naast mijn bed zodat mijn bedlinnen altijd zalig ruikt. 

Anne-Catherine The Ritual of Sakura stick wash

INSTA DECO-TIPS VAN ANNE-CATHERINE

 • Witte geurkaarsen en groene planten vormen altijd en overal een mooie combinatie.
 • Voor een heerlijke geur in je kleerkast gebruik je de wardrobe sachets. Deze geurbuiltjes zorgen tot 10 weken lang voor een frisse, subtiele geur.
 • De ‘Goji Berry’ luxe geurkaars en -stokjes uit de Private Collection zijn prachtig van design. Zet ze naast elkaar op een plaats waar ze meteen in het oog springen.
 • Verander de sfeer in je huis door regelmatig van geuren te wisselen.
 • Zet geurstokjes in de inkomhal. Ze zijn niet alleen decoratief maar zorgen er ook voor dat je verwelkomd wordt door een heerlijke geur.

“Een interieur zonder geuren heeft geen soul.”

Anne-Catherine Rituals Sakura hand balm lotion

” The Ritual of Sakura Hand Lotion en Hand Balm houden mijn handen zacht en mijn humeur opgewekt.”

© foto’s: Diane Hendrikx

Tekst: Ingrid Dircken

In samenwerking met Rituals en Feeling Wonen

4 Reacties

 1. Prachtige blog en wat moet dan lekker zijn. Ik heb het merk eens gekregen, maar koop het zelf nooit eigenlijk. Nu ik dit gezien en gelezen heb krijg ik toch kriebels om een keer een winkel in te lopen om te zien wat ze voor mij hebben. :) Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  1. Hi Verie,
   Ik ben echt fan van de Home producten van Rituals. Gebruik vooral de bed & body mist super vaak. En ook de kaarsen en geurstokjes zijn de max! :-)
   Winterse groetjes,
   Anne-Catherine

 2. De geuren zijn een goede tip! Al vind ik dat je hier ook mee moet opletten dat de geur niet te overweldigend wordt met als gevolg dat je blij bent wanneer je weer buiten bent of een raam kan openzetten. Ik doe het voorlopig enkel met geurkaarsen!

  1. Hi,
   Jep, da’s zeker waar. Een overdose aan geur is ook niet fijn. Bij mij staan ze mooi verdeeld in m’n woning.
   Op sommige plekken heb ik stokjes staan (zoals de inkom en living). Op andere plekken kaarsen, zodat ik kan kiezen wanneer ik ze aansteek. Als 3e element heb ik sprays, die vind ik leuk in de slaapkamer en ook bij m’n kleerkast! :-)
   Groetjes, Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *