OP DE ZETEL BIJ VALERIE

OP DE ZETEL / 5

Voor deze vijfde binnenkijker ging ik langs bij architecte Valerie. Zij woont in een bescheiden herenhuisje in de Antwerpse wijk Zurenborg. De woning is erg helder en haar woonstijl is Scandinavisch met een vleugje vintage. Je merkt dat Valerie dagelijks bezig is met vormgeving. Wanneer ze niet aan de slag is als architecte werkt ze als weddingplanner en schrijft ze artikels op haar trouwblog The Bride Side.

CLOCLO_VALERIE1

CLOCLO_VALERIE4

CLOCLO_VALERIE2

CLOCLO_VALERIE5

Wat meteen opvalt in de living is de schitterende natuurlijke lichtinval. Deze is te danken aan de grote raampartijen en de koepel die de vorige eigenaars van het huis hebben geplaatst. Toen Valerie en haar man vier jaar geleden deze woning bezochten, vielen ze bijgevolg niet alleen voor de charme van het pand, maar ook voor het licht! Het zal je niet verbazen dat Valerie een grote fan is van de moderne Scandinavische stijl. Ze mixt feilloos heldere meubels met vintage uitziende elementen. Voorbeelden hiervan zijn de beige sofa gecombineerd met een donkerbruin koeienvel, de witte tafel met donkere Eames en Arne Jacobsen stoelen en tenslotte de witte muur met als pronkstuk het houten wandrek.

CLOCLO_VALERIE3

CLOCLO_VALERIE6

CLOCLO_VALERIE7

Ook voor de slaapamer en badkamer heeft Valerie kosten noch moeite gespaard. Ze voegt bijzonder veel karakter toe aan de ruimtes door te mixen en matchen met oude en nieuwe elementen. Zo zijn er best wel wat spulletjes die van haar grootouders afkomstig zijn en die niet alleen een esthetische, maar ook een emotionele toegevoegde waarde betekenen. Ikzelf was een grote fan van de badkamer waar Valerie toont dat je zonder probleem een IKEA commode naast een HAY kapstok kan zetten.

CLOCLO_VALERIE9

CLOCLO_VALERIE8

CLOCLO_VALERIE10

Valerie heeft smaak en dat merk je. Wil je meer weten over haar werk als weddingstylist- en planner?  Of ben je nieuwsgierig geworden naar haar trouwblog The Bride Side? Volg haar dan op Facebook, Instagram & Pinterest en leef nog lang & gelukkig!

Facebook | Instagram | Pinterest

En je weet het… Zoals het CLO’kje thuis tikt, tikt het nergens! :-)

© foto’s: Anne-Catherine Gerets

6 Reacties

 1. Ik volg Valerie en the bride Side op instagram. Leuk om eens binnen te kijken. Top artikel! Goed geschreven.

  1. Thank you @Droika!
   en merci CloClo voor het fijn artikel!

   1. Anne-Catherine

    Graag gedaan Valerie. Je woning is echt fantastisch mooi!
    Lieve groetjes,
    Anne-Catherine

  2. Anne-Catherine

   Thanks Droika! ;-)
   Groetjes, Anne-Catherine

 2. Wat een schone foto’s! Ik ben helemaal fan van Valerie haar inrichting, ik ga maar eens haar blog checken :)

  1. Anne-Catherine

   Hi Elisa,
   Bedankt! Valerie woont inderdaad erg mooi!!!
   Regenachtige groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *