OP DE ZETEL BIJ SASKIA & LAWRENCE

OP DE ZETEL / 4

Een tijdje geleden lanceerde ik via Facebook een oproep om mensen te vinden met een leuke woning die zou passen op m’n blog. Een van de eersten die reageerden was Saskia. Zij vertelde me dat ze in een speciaal appartement woonde waar sommige mensen gewoonweg wilden langskomen omdat ze zò benieuwd waren naar de woning achter die beroemde gevel… Mijn interesse was meteen gewekt en besloot langs te gaan bij Saskia en haar vriend Lawrence.

CLOCLO_SASKIA2

CLOCLO_SASKIA3

CLOCLO_SASKIA1

CLOCLO_SASKIA4

Saskia & Lawrence wonen in een prachtig neobarok gebouw op de Meir in Antwerpen dat dagelijks gefotografeerd wordt door liefhebbers en toeristen. Wie door hen uitgenodigd wordt om binnen een kijkje te nemen wordt veelvuldig met verstomming geslagen. Dit is niet alleen dankzij de unieke architecturale stijl van het gebouw, maar ook door het indrukwekkende interieur. Saskia & Lawrence zijn beide fervente verzamelaars en hun woning staat vol met vintage curiosa en retrodesign. Lawrence houdt van oude grote dingen en verzamelt al vintage sinds hij een kind was. Saskia heeft dan weer iets met tropische planten, nadat ze enkele jaren in Tanzania heeft gewoond.

CLOCLO_SASKIA8

CLOCLO_SASKIA12

CLOCLO_SASKIA6

CLOCLO_SASKIA9

In de living staat als pronkstuk een lederen B&B Italia sofa uit de jaren ’70. De zetel, die ooit nog van Lawrence grootmoeder was, is nu super hip en erg gewild bij collectors. Wat me ook echt is bijgebleven is de grote koepel die ze als atelier gebruiken. Voor hun creatieve job hadden ze een ruimte nodig om te rommelen en deze plaats was dus meer dan welkom. Met hun bedrijf Boa Bay ontwerpen en produceren Saskia & Lawrence private label en op maat gemaakte koffers, tassen en bagageproducten voor bijvoorbeeld modelabels of automerken. Daarnaast hebben ze ook hun eigen bagagemerk Moncabas dat de nadruk legt op een uniek design en top-kwaliteit.

CLOCLO_SASKIA11

CLOCLO_SASKIA7

CLOCLO_SASKIA10

CLOCLO_SASKIA13

Wil je meer weten over Moncabas, het label van Saskia & Lawrence dat later in 2016 gelanceerd wordt? Like hun Facebook-pagina en stay tuned!

Facebook |

En je weet het… Zoals het CLO’kje thuis tikt, tikt het nergens! :-)

© foto’s: Anne-Catherine Gerets


CLOCLO_SASKIA15

Ik kon het niet laten een kiekje van het begin van de 20e eeuw aan dit artikel toe te voegen… Wat een prachtig gebouw is het toch!

4 Reacties

 1. Heel aangenaam artikel om te lezen!
  En wat een mooie foto’s heb je er bijgevoegd.
  Ik ben fan! :-D

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  1. Anne-Catherine

   Hi Astrid,
   Super bedankt!!! Ik ben blij dat je het mooi vindt :-)
   Koude groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Daar was ik nu inderdaad ook benieuwd naar. Superleuk, ben een beetje jaloers op de zetel. :-)

  1. Anne-Catherine

   Hi Gerhilde,
   Thanks!!! De zetel is inderdaad een pareltje!
   Winterse groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *