DESIGN DERBY

200 JAAR BELGISCH EN NEDERLANDS DESIGN

In Design Museum Gent loopt momenteel Design Derby, een expo die focust op 200 jaar vormgeving uit België en Nederland. Meer dan 500 designobjecten zijn zorgvuldig geselecteerd en worden in chronologische volgorde tentoongesteld op originele wijze. Tussen het design van beide landen zijn er opmerkelijke overeenkomsten en verbazingwekkende verschillen te zien! Kijk jij even met me mee?

CLOCLO_DESIGNDERBY1

CLOCLO_DESIGNDERBY7

CLOCLO_DESIGNDERBY3

CLOCLO_DESIGNDERBY6

In het 18e eeuwse gebouw van het Design Museum Gent maakten curatoren Veerle Wenes (Galerie Valerie Traan) en Siegrid Demyttenaere (DAMn° magazine) een mooie selectie van het hedendaags design uit beide landen. De imposante oude ruimtes staan in schril contrast met de moderne voorwerpen, maar toch vormen al deze ontwerpen een mooi geheel. De Belgische en Nederlandse meubels, gebruiksvoorwerpen en zelfs mode en grafische vormgeving gaan hand in hand. Aan het einde van de expo kan je de muurtekening van illustratrice Eva Mouton bewonderen… Een hi-la-risch grafisch kunstwerk dat je deze tentoonstelling niet snel zal doen vergeten!

CLOCLO_DESIGNDERBY8

CLOCLO_DESIGNDERBY5

CLOCLO_DESIGNDERBY2

CLOCLO_DESIGNDERBY4

Nog tot en met 13 maart kan je Design Derby bezoeken in het Design Museum Gent. De expo is open van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u en een ticketje kost je zo’n 10 euro.

En nu mijn vraag aan jullie: zijn jullie even harde design fans als ik?

DesignMuseumGent | Facebook | Instagram

© foto’s: Phile Deprez voor Design Museum Gent

2 Reacties

 1. Wow die witte meubelen zijn prachtig!!

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  1. Anne-Catherine

   Hello Astrid,
   Je kan de expo nog gaan bewonderen tot 13 maart! ;-)
   Groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *