Onze verbouwing: een nieuwe visgraatparket in ons huisje

visgraat-parket
NEW HOME: ONZE QUICK-STEP PARKETVLOER

Zoals jullie vast al wel hebben gezien op mijn Instagramfeed en Insta Stories hebben wij een huis verbouwd. Verbouwd is eigenlijk zelfs een groot woord, want behalve de voorgevel en de 2 zijmuren is er zo goed als niets blijven staan… Het is dus eigenlijk bijna een nieuwbouw :-) Op 1 maart 2020 was het huis officieel van ons en op 22 februari 2021 trokken we erin. Het huis was en ìs dus nog niet helemaal af, gezien de nipte deadline, maar de komende maanden vertel ik jullie graag hier op m’n blog meer over ons project en de vorderingen ervan. Omdat ik tijdens een groot deel van onze verbouwing zwanger (en zelfs hoogzwanger) was, had ik niet meteen energie om te bloggen… Maar nu alles hier langzaam aan in de plooi valt, kijk ik er wel naar uit om jullie stap voor stap alles te tonen. Ik begin graag met 1 van de meest geslaagde keuzes van onze woning: de Quick-Step visgraatparket die op onze 1e en 2 verdieping ligt.

Ik droomde al enkele jaren van een woning met een visgraatvloer, dus toen ik deze collectie van Quick-Step zag, wist ik dat dit ideaal zou zijn voor onze renovatie. De Disegno is een parket die je in visgraatpatroon kan leggen en die in enkele kleuren bestaat. Wij kozen voor de kleur “Romige eik extra mat”, omdat deze lichte tint onze kamers optisch zou vergroten (niet onbelangrijk, gezien ons huisje niet zo heel groot is). Het plaatsen van de vloer is bovendien ook praktisch dankzij het kliksysteem van Quick-Step, dus da’s ook zeker een voordeel. Ook nog belangrijk is dat je de parket echt super makkelijk kan onderhouden. De vloer ligt hier intussen al enkele weken en je kan hem gewoon met nat schoonmaken. De Quick-Step ‘Wood for Life’-technologie zorgt ervoor dat modder, gemorst voedsel en ander vuil niet vast komt te zitten aan de vloer. Handig, toch?! 

Hieronder zien jullie alvast enkele foto’s van toen de vloer werd gelegd.
Op de 2e verdieping zag 1 van de slaapkamers er eerst verschrikkelijk uit. Het was echt een complete horrorkamer (wij noemden ze de Teletubbiekamer, je begrijpt zeker wel waarom, maar dan wel met EPIC FAIL Teletubbies). Het voorlopige resultaat van de kamer is alvast prachtig. Nu nog inrichten en klaar! ;-)

Ook de 1e verdieping was echt in een vreselijke staat. In de kamer die onze slaapkamer zou worden had precies een orkaan gewoed (dat was gelukkig niet zo). De 2e foto is een detail van toen de vloer werd gelegd en de 3e foto is wanneer het net klaar was. Intussen ziet onze slaapkamer er al veel beter uit, maar dat toon ik jullie binnenkort in een volgende blogpost! :-)

 

En wat vinden jullie al van het voorlopige resultaat? Zou jij voor een visgraatparket kiezen?


© foto’s:  Anne-Catherine Gerets 

1 Reactie

  1. […] wat meer vertellen over onze mooie Quick-Step visgraatparketvloer! In één van mijn vorige artikels kon je al enkele voor- en na-foto’s zien van de 1e en 2e verdieping van ons huis, waar de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *