INTERIEUR ALOM!

vintage-kast
IKEA STREET ART, BLISS POP-UP & MØBELFABRIK OPENING

Deze week was m’n agenda stevig gevuld met allemaal interieurevents. Omdat ze alledrie even leuk en speciaal zijn wil ik ze graag stuksgewijs met je delen. Als je even zot van interieur en kunst bent als ik, dan zal deze post je vast en zeker kunnen bekoren!

Op maandagavond was ik uitgenodigd door Ikea om hun nieuwste kunstcollectie te ontdekken. Ik hou van kunst in al zijn vormen en vind ook dat kunst – met een grote of kleine K – beschikbaar moet kunnen zijn voor iedereen. Ikea presenteert in beperkte oplage deze street art collectie met originele werken van jonge kunstenaars die je kan verkrijgen in hun winkels. Heel het evenement leunde aan bij de street style, inclusief street food en live rapmuziek, en zo werden we geheel ondergedompeld in de street sfeer, tof! Mijn favorieten zijn de creaties van Nuria Mora, Erosie en Hua Tunan. Onder deze tekst zie je het geometrische en abstracte werk van Nuria Mora (9,99 euro).
Sinds woensdag heeft BLISS een pop-up store in de vroegere Princess babywinkel op de Meir. Ik kende de webshop van BLISS al en vond het natuurlijk super om deze prachtige designspulletjes ook in het echt te kunnen bewonderen. Aurélie verkoopt trendy en betaalbare decoratiestukken voor volwassenen en kinderen en de meeste merken zijn Scandinavisch zoals Bloomingville, Fabelab en Miniwilla. De stijl van BLISS is Scandinavisch en minimalistisch dus met veel producten in natuurlijk hout, marmer en koper. Qua kleuren is het een zwart-wit palet met pasteltinten, als accent vind je hier en daar een geometrische tekening terug. Als je de winkel binnenstapt dan wil je echt letterlijk alles meenemen. Omdat dat met mijn gelimiteerde portefeuille helaas niet kan, heb ik dan maar gekozen voor de DIY word banner, de Design Letters tas en een rolletjes Washi tape. Maar ik denk dat ik binnenkort nog eens langs ga voor een tweede ronde… 
FotoFotoFoto

 Foto
Enkele weken geleden kon je mijn blogpost over de alternatieve designroute in Antwerpen lezen. Nu heb ik leuk nieuws voor je: vanaf dit weekend is deze route één vintage- & designwinkel rijker! Op de Britselei schuin over City Furniture + Cover & Couch vind je Møbelfabrik, de nieuwe place to be om je woning om te toveren tot een trendy stek. De winkel huist in een mooi oud pand met charmante bakstenen muren en het aanbod is vooral Scandinavisch mid-century design. Op donderdagavond tijdens de opening heb ik een leuk babbeltje gedaan met de zaakvoerder en zijn vrouw. Geert zit al lang in de antiek- en vintagewereld en zijn vrouw Tanja, die Finse is, weet ook behoorlijk wat van noordelijk design af. Ga zeker eens kijken bij Møbelfabrik als je op zoek bent naar een paar eye-catchers voor je interieur of als je unieke handgemaakte Kvadrat-kussens wil.
En ohja, hun Finse old school snoepjes zijn ook de moeite waard om te proeven!
Wat voor leuks hebben jullie afgelopen week gedaan? Hebben jullie één van deze events bezocht of zijn jullie van plan eens langs te gaan? Let me know!
© alle foto’s: CLO CLO 

1 Reactie

  1. møbelfabrik is sinds 1 oktober 2016 verhuisd in Antwerpen.
    Nog steeds met mooie Deense meubels en verlichting. Origineel en professioneel opgeknapt.
    Welkom op zaterdag van 12u tot 17u30 of op afspraak: http://www.mobelfabrik.be/about-contact
    Nieuwe adres: Molenstraat 85, 2018 Antwerpen (op 20m van Mechelsesteenweg 140)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *