HO HO HO, KERST DECO!

De tijd vliegt en voor je het weet is het alweer Kerst & Nieuw. Ik wou toch graag nog even iets schrijven over kerstdecoratie. Better late than never, right? 

De kersttijd is de de favoriete periode van velen. Gezellig samen zijn, cadeautjes geven, lekker eten en natuurlijk de kerstboom versieren… Toch is dat versieren niet zo makkelijk. Sommige mensen gaan resoluut voor een traditionele boom met voornamelijk rood en af en toe wat goud of zilver erbij. Andere mensen houden dan weer van een dennenboom die er lekker kitsch uitziet. Denk aan gekleurde knipperende lichtjes, zilveren folie slingers, ballen in alle kleuren en vormen, vogeltjes, rendieren, kerstmannetjes, enzovoort. Ik heb geprobeerd om een boom te hebben die mooi is (nu ja dat probeert iedereen) en die klassiek en toch trendy is. Ik heb ook een aantal dingen zelf gemaakt of een eigen interpretatie gegeven, dat zorgt dan weer voor een eigenwijze en ludieke touch.

IMG_0215IMG_0217

In onze kerstboom hangen een heel aantal klassieke witte kerstballen. Ik heb ze in drie maten gekocht in de AVA winkel in Antwerpen. De helft van de ballen is mat, de andere helft glanzend. Ik wou oorspronkelijk witte minimalistische geometrische ballen bij Ikea kopen, maar deze waren helaas al uitverkocht. Ik heb ook een lang wit lint in de naaldboom gedrapeerd. Het is een iets meer sobere versie van de kitsche folie slinger die je vroeger vaak zag. Met een ander lint heb ik zelf strikjes gemaakt en aan de takken gehangen. Gezien deze strikjes ook wit zijn heb ik er niet te veel van gebruikt, anders zou mijn de kerstversiering op huwelijksdecoratie beginnen lijken. Een van m’n leukste ontdekkingen in de AVA waren de sneeuwvlokken. Ze kosten helemaal niet veel, zijn groot en geven veel karakter. Omdat ik graag nog een aantal unieke decoratieve elementen wou hebben in de boom, heb ik zelf twee soorten “ballen” gemaakt. De muren in onze living zijn geschilderd in het petrolblauw en in het kunstwerk van Roy Lichtenstein zijn er ook geeltinten aanwezig. Daarom leek het mij wel leuk dit te laten terugkomen. Ik heb dus twee soorten zelfgemaakte ballen in het blauw en in het geel. Je ziet het resultaat op de foto en onderaan het artikel staat de link naar de DIY instructies. Als ster op de boom heb ik niet gekozen voor een traditionele piek, maar wel voor een grappig element. In de winkel zag ik een leuke ijsbeer en het leek me leuk die bovenaan de boom vast te maken. Omdat onze lichtjes hoger dan het ijsbeertje hangen, lijkt hij net of hij een hoofdlamp aan heeft. De verlichting is trouwens LED en ik heb een snoer met 240 stuks gekocht omdat ik wel erg hou van verlichting in een kerstboom. Als klap op de vuurpijl heb ik voor spuitsneeuwgezorgd. Ik vind het wel mooi dat hij daardoor iets witter is en het net lijkt dat hij buiten staat. M’n vriend heeft de sneeuw zo gespoten dat hij aan de ene kant witter is dan aan de andere kant (net echt!).
Wat ik dit weekend ook nog snel heb gemaakt is de kerstkrans. Ik wou graag een speciale kleurrijke krans en besloot dit te doen met washi-tape die ik thuis nog had liggen. Ik vind het resultaat zeker geslaagd en het duurde ook niet zo lang. Na de feestperiode kan ik alles gewoon terug af onze inkomdeur trekken. Ik ben ook nog van plan met washi-tape cadeautjes te “tekenen” op de muur aan onze schouw. Onderaan kan je via de derde link een voorbeeld zien. Het is echt tof en ik ben er zeker van dat onze vrienden dat ook gaan vinden tijdens onze housewarming over twee weken :-)

IMG_0207IMG_0211IMG_0210IMG_0216

PRIJSKAARTJE:

Nordmann boom bij Ikea: 19,99 euro
Kerstboomhouder bij Ikea: 16,99 euro
240 kerstlichtjes LED bij AVA: 14,95 euro
8 grote witte kerstballen glanzend & mat bij AVA:  4,25 euro
12 middelgrote witte kerstballen glanzend & mat bij AVA: 1,95 euro
20 middelgrote witte kerstballen glanzend & mat bij AVA: 1,49 euro
Haakjes voor de ballen bij AVA: 0,59 euro
12 grote sneeuwsterren bij AVA: 2,37 euro
Ysbeer bij AVA: 4,25 euro
Bus met valse spuitsneeuw bij AVA: 2,49 euro
10 meter wit lint 23mm bij AVA: 2,80 euro
25 meter wit lint 15mm bij AVA: 3,65 euro
Wit rijstpapier bij AVA: 2,00 euro
Blauw en geel papier bij AVA: 2,55 euro
Washi-tape bij Hema en Couleur Locale: 0,00 euro

SUBTOTAAL: 80,32 euro

IMG_0213IMG_0219IMG_0221

© alle foto’s: CLO CLO 


http://www.theredthreadblog.com/geo-paper-christmas-decorations-printable-template
http://eliseblaha.typepad.com/golden/2010/10/diy-paper-lanterns.html
http://sarahjanestudios.com/blog/category/make-things/page/2/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *