GROOTS CONCEPT IN EEN KLEIN PAND

planten-boven-tafel
KLEIN AGENCY

Het designduo achter LMBRJK opende vorige week KLEIN, een nieuw trendy concept op ‘t Eilandje in Antwerpen. In het atelier waar LMBRJK houten objecten maakt, kan je nu ook de Californische fusion keuken proeven, Belgische biertjes & Berlijnse wodka drinken en design hebbedingetjes kopen.


Het duo achter LMBRJK & KLEIN AGENCY bestaat uit Jon & Masa, een creatief koppel dat elkaar een aantal jaren geleden in Berlijn ontmoette. Hij is afkomstig uit de Verenigde Staten (Californië) en zij uit Slovenië. Drie jaar geleden verhuisden ze naar België en richtten ze LMBRJK op. Jon & Masa maken met LMBRJK objecten & meubelen uit hout aan de hand van zowel ambachtelijke als digitale technieken. De naam LMBRJK verwijst naar de “lumberjack” of houthakkerstraditie die ze graag nieuw leven willen inblazen met hun ontwerpen.  De interesses van Jon & Masa reikten evenwel verder dan houten creaties.  Ze kregen vaker en vaker vrienden op bezoek die langskwamen voor een babbeltje en uiteindelijk de hele avond bleven plakken. De genodigden waren altijd vol lof over de lekkere hapjes die het stel hen presenteerden en over de gezellige ruimte waar ze in werkten. Daarom besloten ze de sprong te wagen en richtten ze KLEIN op, een winkel & eetgelegenheid.

unnamed-3klein2264s

In KLEIN vind je een aantal dingen onder één dak:  houten objecten & meubelen van LMBRJK (die achteraan in de studio worden gemaakt), handgemaakte design hebbedingetjes, ongecompliceerd Californië-geïnspireerd eten, Amerikaanse westkust wijnen en Belgisch trendy bier zoals Volga. De studio is heel minimalistisch ingericht met maatwerk en meubelen die Jon & Masa zelf hebben vormgegeven en gemaakt. Volgens Jon is de leuze die bij KLEIN AGENCY past “niks moet, alles mag”. Een heel easygoingmentaliteit die volledig aansluit bij het relaxede oprichtersduo. Jon & Masa zitten ook boordevol ideeën. Ze maken plannen om after work aperitief momentjes te organiseren en concerten met live muziek.

Wat kan je kopen in KLEIN?
De unieke objecten & meubelen uit hout van LMBRJK, Amerikaanse nostalgische snoepjes, handgemaakte schoenen (wauw!), een fenomenale cocktailkit voor op het vliegtuig, knuffeldiertjes die de mama van Jon zelf maakt, en zo voort…  Gedurende één maand zijn Jon & Masa naar L.A. gegaan om een persoonlijke selectie te maken van de items die geïmporteerd worden uit de Verenigde Staten. Andere objecten komen uit Japan, Berlijn, Brussel en andere delen van de hele wereld, maar belangrijk om weten is dat achter alle items een mooi verhaal schuilt. Het duo vond het ook cruciaal dat het aanbod een mooie mix was van kostbare maar ook wereldse zaken.

Wat kan je eten & drinken in KLEIN?
Je kan er terecht voor een Californische brunch tijdens het weekend. Een aantal specialiteiten staan vast op hun brunch-kaart en elk weekend stellen ze ook nieuwe gerechtjes voor. Ze zullen je altijd weten te verrassen met iets dat je nooit tevoren had gegeten. Op vrijdagavond organiseren Jon & Masa Klein’s Private Dinner Club. Ze serveren dan een 7-gangen (!) tasting dinner voor twaalf personen. Zoals de naam het zegt is de club privé, maar als je lid wil worden van de Private Dinner Club kan je je inschrijven via hun website. Op dinsdag maken ze telkens de menu bekend en wie vervolgens eerst reserveert, kan op vrijdag gaan smullen met een select groepje mensen. Bij KLEIN werken ze altijd met verse producten en hun selectie is uniek in Antwerpen. De gerechten die ze maken zijn typisch Californisch, namelijk met veel invloeden uit Mexico en Japan. Veel hapjes hebben een zoete ondertoon, maar nadien komt plots een pikante smaak naar boven. Omdat Jon & Masa veel hebben gereisd, maken ze verrassende combinaties en wordt soms een typisch Californisch recept aangepast met Berlijnse of Belgische ingrediënten.

Een aantal drankjes die op de kaart staan:
– huisgemaakte limonade
– kokoswater
– Volga bier
– sake met pink lemonade
– wijn van de Amerikaanse westkust
– Berlijnse wodka

Wat er op de kaart staat voor de Californische brunch:
– pancakes met vers fruit
– ontbijt burrito
– zuurdesem toasts
– pikante cocktailhapjes
– nieuwe specials elk weekend

klein2256sklein2316s

KLEIN is open op zaterdag en zondag van 10u tot 16u voor de Californische brunch. Gezien er maar plaats is voor 12 personen kan je best even mailen naar jon@klein.agency als je met meer dan 2 personen naar KLEIN gaat. Op vrijdag organiseren ze de Private Dinner Club waar je je eerst voor moet registreren via www.klein.agency om nadien te reserveren. Ik raad je aan om KLEIN te volgen via Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van de evenementen die georganiseerd worden in het atelier, zoals de after work-concerten die ze af en toe zullen organiseren op donderdag. Ik kan alvast niet wachten om er binnenkort een “breakfast-burrito” te gaan proeven!
klein2298sunnamed-4klein2260sklein2321s
KLEIN Agency
Braziliëstraat 23
2000 Antwerpen
CLO CLO UPDATE 01/04/15:
Vanaf nu kan je enkel nog op reservatie bij Klein eten. Zij geven op voorhand de data vrij wanneer ze een event hosten en dan kan jij je daarop inschrijven. Meestal is dit op vrijdag de Klein’s Private Dinner Club of op zaterdag de Klein Brunch.
© foto’s: Klein Agency

3 Reacties

 1. Zalige plogpost met super mooie foto’s!! Ik kijk er echt al naar uit om er eens langs te gaan :D

  XO Dries

  1. Anne-Catherine
   Anne-Catherine

   Echt stom dat het voor juni en juli al vol zit, via deze link http://www.klein.agency/kitchen kunt ge u inschrijven. Dan kunnen we misschien gaan in augustus of september ;-)
   Groetjes,
   AC

 2. […] Frederik Vercruysse http://www.frederikvercruysse.com Wil je trouwens meer weten over Buchbar en Klein Agency? Ik vond beide plekken zo inspirerend dat ik er in het verleden al artikels over heb geschreven die […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *