ESSENTIEL X INGE CORNIL

SCHILDERACHTIGE MODE

Vorige week stelde het Belgische modemerk Essentiel zijn Pre-Fall Collection 2015 voor. Een drietal eye catchers van deze collectie zijn gebaseerd op het werk van Inge Cornil, een bekende Antwerpse kunstenares. Ik had wel zin om de kunstwerken te gaan bewonderen. En stiekem was ik ook wel benieuwd naar de mooie kleding… Kijk je even met me mee?

CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL2

We kennen Essentiel natuurlijk allemaal van hun uitgesproken kleurgebruik en hun vrolijke en eclectische prints. Voor de Pre-Fall Collection van 2015 wou Essentiel iets unieks doen. Ze vroegen aan kunstenares Inge Cornil of ze één van haar eerdere werken mochten omzetten tot een print voor een aantal kledingstukken. Het resultaat was zo een succes dat ze besloten om de rok, jurk en clutch te introduceren als blikvangers van de nieuwe collectie. Als je je zou afvragen wat er zo leuk is aan de tekening, neem dan zeker hier een kijkje. De print is namelijk een kei mooie kleurrijke Franse bulldog! :-)

CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL3CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL5

Omdat Inge Cornil meer op haar palmares heeft staan dan enkel de bulldog, wou Essentiel haar de kans geven om ook ander werk tentoon te stellen. De twee reeksen die geëxposeerd werden waren “Dripping into Reflection” en “Sweet Roughness”. Beide heel exotisch en levendig, vol verwijzingen naar de natuur en de wereld. Het kleurpalet van de kunstwerken en de kledingstukken paste perfect bij elkaar. Overal zag je prachtige details in het groen, geel, blauw en pasteltinten opduiken.

CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL6CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL4

Zoals je ziet op de foto’s hebben Inge Cornil en Essentiel mekaar echt gevonden. Ik vind het geweldig dat kunst mode beïnvloedt en dat er een harmonie gecreëerd wordt. Voor sommigen lijkt dit misschien iets nieuws, maar het gebeurt al super lang. Denk maar aan Yves-Saint Laurent’s “Mondrian Collection” gebaseerd op de schilderwerken van Piet Mondriaan. Of aan de Andy Rementer x Komono collectie, waar ik onlangs nog een artikel over heb geschreven. De resultaten van zulke samenwerken zijn altijd zó onalledaags en interessant dat je er wel van moet houden!

En, wat vind jij van deze samenwerking? Is ze geslaagd of meer dan geslaagd? Let me know! 

CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL10CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL1CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL7CLOCLO_ESSENTIEL_INGECORNIL9

© foto’s: Inge Cornil & CLO CLO 

P.S. Bedankt aan de allerliefste Leila van Leopard and Lipstick om me haar camera te lenen zodat ik toch enkele kiekjes kon maken!

2 Reacties

 1. Inderdaad een supermooi resultaat, zo fijne kleurtjes allemaal!

  1. Anne-Catherine
   Anne-Catherine

   Ik vond het ook een super mooi resultaat. De kunstwerken kan ik me voorlopig nog niet permitteren, maar een stuk bij Essentiel dat moet nog net lukken ;-)
   Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort in ‘t echt!
   Groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *