BINNENKIJKEN BIJ SPECHT STUDIO

muur-decoratie
STEPHANIE SPECHT START CREATIEVE STUDIO IN BORGERHOUT

Grafisch ontwerpster Stephanie Specht opende deze week Specht Studio, de nieuwe place to be voor creatievelingen. Ik had op voorhand al enkele foto’s van het interieur gezien en wist dat het een topper van formaat ging worden! Tijdens de openingsavond ging ik een kijkje nemen om de ruimte en het werk van Specht Studio in première te bewonderen.

Stephanie Specht is een succesvol grafisch ontwerpster, illustratrice en print designer. Haar ontwerpen zijn ongecompliceerd, minimalistisch en humoristisch. De klanten van Specht Studio variëren, maar haar handtekening en stijl zijn eigen aan haarzelf. Zo heeft ze bijvoorbeeld het logo van Buchbar en ook het boekontwerp van ‘Ugly Belgian Houses‘ gecreëerd. Het atelier zal in de toekomst dienst doen als haar werkplaats, als exporuimte voor haar eigen werk en het werk van andere ontwerpers én vooral als creatieve broeikas.

FotoFotoFoto

 De inrichting van de studio is waanzinnig mooi! Het pand diende vroeger als opslagplaats van bouwmaterialen en veel van de ruwe originele elementen zijn zichtbaar. Omdat alles wit is geschilderd springen de kleurrijke ontwerpen van Specht Studio er aardig uit. Bovendien heeft ze een uitgebreide plantenverzameling en dat maakt de boel heel levendig. De grote ruimte kan opgedeeld worden aan de hand van zweverige gordijnen, een handige truc voor wanneer er andere exposanten aanwezig zijn. Mijn lievelingsstukken in haar atelier zijn de Tulip stoelen en tafel van Eero Saarinen, waar ik toevallig vorige week nog een artikel over schreef. Stephanie zelf is het zotst van de kader met “Times are hard but postmodern”, een grafische creatie van Eike König die een groot voorbeeld voor haar is.  Voor het interieur schakelde Stephanie de hulp van Nicolas Petillon en Klein Agency in, met een superbe resultaat!

FotoFoto150326_StephanieSpecht_hrjpg-17Foto

 Op zondag 12 april kan je langsgaan bij Specht Studio als je wil ondergedompeld worden in een creatief bad vol inspiratie. Stephanie exposeert oud en nieuw werk en je kan ook ineens je lievelingsprint kopen. Als je liever iets fashionable koopt, dan kan je gaan voor de ‘Almöst Summer’ gelimiteerde editie trui of linnenzak. Ik kon alvast niet buitenstappen zonder iets leuks van Specht Studio te kopen. Daarom heb ik gekozen voor de blauwe sweater en je zal mij er zeker vaak in zien rondlopen!

SPECHT STUDIO
Leningstraat 19-21
2140 Borgerhout

stephaniespecht.com
© foto’s: Frederik Vercruysse
www.frederikvercruysse.com
Wil je trouwens meer weten over Buchbar en Klein Agency? Ik vond beide plekken zo inspirerend dat ik er in het verleden al artikels over heb geschreven die je via bovenstaande links kan lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *