EERO SAARINEN

EeroSaarinen
INSPIRERENDE DESIGNER VAN DE WEEK / 6

O jee, wat vliegt de tijd. Zes weken geleden was ik begonnen met deze rubriek met de bedoeling om hem elke week op maandag te laten verschijnen. Ondertussen is het al donderdagavond en ik ben nu pas aan het schrijven geraakt. Daarom heb ik besloten om de rubriek  voorlopig iets minder vaak te publiceren en hem tweewekelijks te maken. Ik ben sowieso al iemand die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Bovendien gaan er binnenkort ook allemaal spannende dingen gebeuren.

Ik heb de domeinnaam cloclo.be gekocht dus – jippiejee – binnenkort wordt het nog makkelijker om naar deze blog te surfen. Bovendien heb ik ook samengezeten met een webdesigner en met haar hulp ga ik mijn website omtoveren tot een pareltje. Allemaal leuke dingen waar ik nu mee bezig ben en ik kijk er enorm naar uit om het resultaat met jullie te kunnen delen. Voor “Inspirerende Designer van de Week” toon ik jullie deze keer vooral met beeldmateriaal wat Eero Saarinen op meubelgebied heeft bereikt. Hij was een groots architect, maar is bij de meeste mensen vooral bekend van zijn Tulip Chair en Tulip Table, ook wel de Pedestal Table genoemd. Geniet van deze inspirerende designer!
WIE: Eero Saarinen
WAT: Architectuur en meubelontwerp
WAAR: Finland en Verenigde Staten
WANNEER: ca. 1940 – 1960
Tulip Table, ook bekend als Pedestal Table
Tulip Table met Tulip Chairs

Foto

P.S. Bepaalde designiconen zie je vaak terugkomen eens je er op let. Zo zie je hierboven op de foto’s meubelen staan van Michael Thonet, waar ik hier al eerder over heb geschreven voor “Inspirerende Designer van de Week”. Op een andere foto zie je dan weer de stoelen van Harry Bertoia waar ik volgende keer een ode aan wil brengen.
© foto’s: Pinterest

2 Reacties

  1. […] aanleiding van de vorige Inspirerende Designer over Eero Saarinen vond ik het wel gepast om nu eens in te zoomen op Harry Bertoia. De marmeren tafel van Saarinen […]

  2. […] atelier zijn de Tulip stoelen en tafel van Eero Saarinen, waar ik toevallig vorige week nog een artikel over schreef. Stephanie zelf is het zotst van de kader met “Times are hard but […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *