ART BRUSSELS & MR. FRISKO

art-hoek
KUNST ONTMOET VINTAGE DESIGN

Zoals jullie ondertussen al weten hou ik van kunst en creativiteit. Toen ik voor het eerst hoorde over ART BRUSSELS wist ik al snel dat het iets voor mij was. ART BRUSSELS is dé kunstbeurs van België en specialiseert zich in hedendaagse kunst. Je vindt er schilderwerken, fotografie en beeldhouwkunst, maar ook installaties, live art en performances. Je hoort het al: voor elk wat wils!

Omdat er op zo een beurs altijd heel veel te zien is had ik mezelf voorgenomen om sowieso de Antwerpse galeriehouders op te zoeken. Ik was er al een aantal afgegaan tijdens het Antwerp Art Weekend waar ik in februari een blogpost over heb geschreven. Oude bekenden van toen zijn FIFTY ONE Gallery, G262 Sofie Van de Velde en Base Alpha Gallery. Verder heb ik ook Geukens & De Vil, Van De Weghe, Axel Vervoordt en de Zwarte Panter bezocht. Omdat je nooit op voorhand weet wat je mooi zal vinden of wat je raakt, had ik ook besloten om rustig wat te kuieren tussen de verschillende standen. Het verbaasde me dan ook hoe divers vandaag de dag de art scene wel niet is. Ik had graag meer tijd gehad om alle booths op dit interessante culturele evenement te bezoeken. Volgend jaar denk ik dan ook dat ik er twee volledige dagen voor vrijhoud…

Foto

SPECIAL: MR. FRISKO
Één van de reden waarom ik ook enorm graag naar ART BRUSSELS wou was om het VIP-restaurant te bewonderen dat Mr. Frisko heeft ingericht. Mr. Frisko is de designwebshop van Hanne & Vincent, een koppel met een zwak voor vintage meubelen met een industrieel uiterlijk. ART BRUSSELS had hen de opdracht gegeven om een ruimte aan te kleden en gezellig te maken. Hanne & Vincent besloten om het interieur te stylen met mid-century modern buffetkasten, Tomado rekjes, rotan zetels en heel veel Friso Kramer stoelen die ze mochten lenen van De Machinekamer, een Nederlandse vintage winkel. Omdat Hanne & Vincent houden van een persoonlijke sfeer gingen ze aan de slag met een helehoop prachtige lampen, cactussen (Cactusflower) en tapijten (Supergoods). Één van de mooiste stukken vond ik de Harry Bertoia stoel die ik laatst op CLO CLO bij Inspirerende Designer heb opgehemeld. Wat ook meteen opvalt in de ruimte is de foto van Nick Hannes die mooi afsteekt tegenover de gele muur. Fotograaf Nick Hannes mocht dit jaar de campagne voor ART BRUSSELS maken en dit leverde een geslaagd resultaat op. Hanne en Vincent zitten trouwens niet stil. Het maatwerk in hout naast de gele muur is een uniek ontwerp van Hanne die interieurvormgeefster is. Vincent is kunsthistoricus en cureert kunstprojecten bij Vanhaerents Art Collection in Brussel wanneer hij niet bezig is met Mr. Frisko.
Wat ik extra leuk vond was dat Hanne & Vincent echt hun ziel in het project hebben gestoken. Voor de inrichting gebruikten ze zelfs hun eigen decoratiestukken zoals een wereldbol, een Eames bird en Nagel kandelaars. Als je wil weten hoe Hanne & Vincent wonen (ik weet dat ik alleszins super nieuwsgierig was) dan kan je hier een aantal artikels lezen over hun vette woonst. Binnenkort staan deze interieurfreaks ook op het Ikea Family platform met een volledige reportage rondom hun appartement waarmee ze hopen nog mensen te kunnen inspireren. Ik ben absoluut fan!
TO DO: Hou de website van Mr. Frisko zeker in ‘t oog. Hanne & Vincent hebben een voorliefde voor Friso Kramer stoelen, Tomado rekjes en Poul Cadovius wandsystemen, dus de kans is groot dat je bij hen één van deze designiconen op de kop kan slaan. Als je specifiek op zoek bent naar een bepaald design meubel dan kan je zeker ook de hulp inschakelen van Mr. Frisko!
www.mrfrisko.com
© foto’s: Mr. Frisko 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *