ALLES VAN LEER

ATELIER VAN LEER OPENT DE DEUREN

Twee weken geleden opende Antonia Stankova, één van mijn BAAS-collega’s, haar eigen lederatelier. VAN LEER is een plek waar Antonia haar eigen handtassencollectie verkoopt, waar ontwerpers zelf lederen items kunnen maken en waar je bovendien ook workshops kan volgen. Met andere woorden: VAN LEER is de place to be voor alles van leer!

CLOCLO_VANLEER2CLOCLO_VANLEER12CLOCLO_VANLEER16CLOCLO_VANLEER9CLOCLO_VANLEER6CLOCLO_VANLEER3

Vandaag op 1 september 2015 bestaat CLO CLO één jaar, hiep hiep hoera! Om dat te vieren heb ik gekozen om een artikel te posten waar ik enorm trots op ben. Sinds enkele maanden probeer ik zoveel mogelijk foto’s voor de blog zelf te nemen. Hoewel dit echt niet makkelijk is vind ik dat ik eindelijk een merkbare vooruitgang aan het boeken ben. De foto’s van deze blogpost heb ik genomen met m’n nieuwe camera en voor het eerst kan ik zeggen dat ik er heel blij mee ben! Waar ik ook ongelofelijk trots op ben is op Antonia Stankova van VAN LEER. Samen met haar volg ik al sinds januari de coaching- en ondernemersessies van BAAS en het is fantastisch om te zien wat zij sindsdien heeft bereikt. Haar lederatelier in de Kloosterstraat is de moeite om eens te gaan bekijken en ik hoop dat de weg die ze heeft afgelegd ook voor jullie een inspiratie kan zijn!

CLOCLO_VANLEER15CLOCLO_VANLEER11CLOCLO_VANLEER17CLOCLO_VANLEER7CLOCLO_VANLEER13CLOCLO_VANLEER19

Antonia heeft haar hart en ziel in VAN LEER gestoken. Net zoals bij haar thuis is de winkel heel warm en gezellig ingericht. Leder is een warm en natuurlijk materiaal waar ze van houdt en dit wou ze graag doortrekken in de aankleding. Daarom zie je in de ruimte veel hout, dik touw en ook een heleboel planten. In het midden van de ruimte staat Antonia’s pronkstuk: een grote werktafel van gerecycleerd hout waar duidelijk al enkele decennia aan gewerkt is vooraleer ze hem kocht. Een andere eyecatcher is de Broke Bikes fiets die aan de muur hangt en waarvoor Antonia een exclusieve lederen collectie aan het ontwerpen is. Wat ook karakter geeft aan de shop zijn de oude Singer naaimachines en tafeltjes, de lederen vellen die overal verspreid liggen en de schattige hanglampjes aan de muur. Als je inspiratie wil opdoen voor je interieur en tegelijkertijd wil shoppen moet je zeker naar VAN LEER gaan!

CLOCLO_VANLEER8CLOCLO_VANLEER18 CLOCLO_VANLEER14CLOCLO_VANLEER5CLOCLO_VANLEER4CLOCLO_VANLEER10

Wil je graag eens een kijkje gaan nemen bij VAN LEER? Dat kan in de Kloosterstraat 106 in Antwerpen! Je kan Antonia ook contacteren via info@vanleer.be voor al je vragen over haar collecties, de workshops en het afhuren van de machines.

CLO CLO UPDATE 01/04/16:

Atelier Van Leer is verhuisd en kan je vanaf nu bezoeken op de Oude Beurs 10 in Antwerpen.

Facebook | Instagram

© foto’s: CLO CLO

9 Reacties

 1. Ik houd enorm van leer, vooral in een interieur. Wat een mooie winkel zeg! Inderdaad heel leuk aangekleed, lijkt me zeker eens de moeite van het bezoeken waard als ik eens in Antwerpen ben!

  1. Anne-Catherine

   Hoi Ilse,
   De winkel is zeker de moeite waard. Zeker als Antonia begint te babbelen over hoe alles in elkaar zit en wat je allemaal met leer kan doen.
   Veel plezier wanneer je Van Leer bezoekt!
   Groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Ziet er heel leuk uit en het concept lijkt me top! Je hebt heel mooie foto’s gemaakt. Mag je echt trots op zijn. Doe zo zeker verder!
  Liefs
  Karen

  1. Anne-Catherine

   Hi Karen,
   Wauw super bedankt, doet me echt plezier om dit te lezen!
   Hopelijk ontmoeten we elkaar eens binnenkort!
   Lieve groetjes,
   Anne-Catherine

 3. Mooie foto’s! En het atelier ziet er ook prachtig uit, ik spring er binnenkort zeker eens binnen met mijn persoonlijke leder experte ;)

  1. Anne-Catherine

   Hoi Hannelore,
   Oh super merci, heb er hard m’n best voor gedaan! Ik ben er zeker van dat je niet teleurgesteld zal zijn wanneer je Van Leer zal bezoeken. Het is echt heel inspirerend!
   Zonnige groetjes,
   Anne-Catherine

 4. Van Durmen Sabine

  Geachte Anne-Catherine,

  Ik ben op zoek om lederen handtassen te maken het is een droom die zou uitkomen alleen weet ik niet waar naartoe en als ik iets vind dan is alles bezet ,
  Ik heb al een opleiding van kleermaakster en maak zelf kleding, maar die handtassen laten mij niet los kan u mij daar bij helpen aub

  Mijn hart verwarmt als ik uw werkplaats en werk zie het is prachtig

  Nog fijne feestdagen ,

  Van Durmen Sabine

  1. Hi Sabine,
   Thanks voor je bericht.
   Deze blogpost over het Van Leer atelier van Antonia Stankova dateert reeds van september 2015. Ondertussen is Antonia al geruime tijd verhuisd. Je kan haar best contacteren via: http://www.vanleer.be
   Veel succes!
   Groetjes, Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *