100% DESIGN IN ANTWERPEN

DesigncenterWinkelhaak
BUZZKRUIT ONTPLOFT VAN TALENT

In Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen kan je nog tot eind september de expo Buzzkruit bezoeken. Wil je alles weten over dé designtendensen op vlak van interieur, productontwikkeling en grafische vormgeving? Dan is deze eigenzinnige expositie zeker iets voor jou!

Buzzkruit is een initiatief van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het Antwerpse designplatform. Net zoals vorig jaar stellen ze een reeks (afstudeer)werken van Antwerpse studenten voor die op hun eigen manier allemaal uniek zijn. Deze jonge creatievelingen zullen de toekomst van design vormgeven in hun domein en verder: interieur, productontwikkeling en grafisch ontwerp. De talentvolle ontwerpers voelen aan wat er speelt in onze samenleving en creëren samen oplossingen en vooruitgang.

CLOCLO_BUZZKRUIT11CLOCLO_BUZZKRUIT2CLOCLO_BUZZKRUIT9 CLOCLO_BUZZKRUIT4CLOCLO_BUZZKRUIT5CLOCLO_BUZZKRUIT6CLOCLO_BUZZKRUIT8

Omdat ik een voorliefde voor interieur en design heb, werd m’n aandacht natuurlijk meteen gegrepen door een aantal opmerkelijke  meubelstukken. De Etstol stoel van Valerie Houben vond ik een echt pareltje: gebaseerd op de Scandinavische spijlenstoel van vroeger, maar dan zonder de horizontale verbinding bovenaan. Ook de handgemaakte Firewood-collectie van Sophie Van den Berg viel me meteen op. Normaal wordt van appel- en perenhout brandhout gemaakt, maar Sophie creëert er unieke stukken mee. De tweede designstoel die ik fantastisch vond was van Michelle Janssen: de Corten. De frame van dit stuk is gemaakt van cortenstaal en de zitting van afgedankte transportbanden. Super stoer! Ook de FLEXIT van Pieter Peulen fascineerde mij. Dit is een multifunctioneel meubel dat een bureau, een bed, een kast en veel meer kan zijn. Door het sober kleurgebruik past het overal perfect en je kan het je hele leven lang aanpassen aan je wensen.

CLOCLO_BUZZKRUIT3CLOCLO_BUZZKRUIT7DSC_1688CLOCLO_BUZZKRUIT10

Conclusie: De expo Buzzkruit is net iets meer dan 100gr design, het is 100% design!

Buzzkruit loopt nog tot 30 september in Designcenter De Winkelhaak. Je kan tijdens de werkweek de expo bezoeken van 9u tot 18u en in september ook op zaterdagen van 14u tot 18u. De inkom is bovendien gratis (jeuj)!

BUZZKRUIT | ANTWERP POWERED BY CREATIVES | Facebook | Instagram

© foto’s: Alexandra Bertels & CLO CLO

2 Reacties

 1. Heel leuke blog! Inspirerend, verruimend, heel toegankelijk.
  Mocht je in de buurt zijn van Sint-Niklaas, de koffie staat voor je klaar in PAND ZESTIEN want ‘mensen inspireren’ is namelijk ook mijn uitdaging.
  P.S. De slingers hangen reeds op dus… het feest kan hier beginnen ;)

  1. Anne-Catherine

   Hi Veerle,
   Ben PAND ZESTIEN meteen gaan googelen en gaan kijken naar je Facebookpagina. Ziet er heel leuk uit! Als ik ooit in Sint-Niklaas ben, kom ik zeker langs.
   Veel succes!
   Groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *