4 x TRENDS SPOTTEN IN MILAAN

INTERIEURTRENDS OP DE SALONE DEL MOBILE

Twee weken geleden vond in Milaan de hyperbekende interieurbeurs Il Salone Del Mobile plaats. Naast de grote beurs is er ook erg veel te doen in het stadscentrum van Milaan, ook wel “il fuorisalone” (buiten de beurs) genoemd. In de stad heb ik de Zona Tortona, het Palazzo Litta, de Ventura Lambrate, en nog veel meer bezocht. Tijdens Milan Design Week zie je echt op elke hoek van de straat iets moois, vernieuwends of inspirerends. Wat me achteraf gezien toch het meeste is bijgebleven was de waanzinnig mooie stand van Carl Hansen & Søn. De beursstand bestond uit 4 hoeken met telkens 1 duidelijk thema, namelijk de meest opvallende trends die momenteel onze interieurs tekenen. Ik ben er zeker van dat jullie het net zoals ik prachtig zullen vinden!

CLOCLO_MILAN_TRENDS5

CLOCLO_MILAN_TRENDS6

Trend 1: Pasteltinten. Deze zachte kleurentonen blijven een hit in onze interieurs. Vooral vergrijsde roos- en blauwtinten doen het goed, denk aan de Pantone-trendkleuren van 2016: Rose Quartz en (Blue) Serenity. Maar ook groene schakeringen, zoals de Pantone-kleur Lint, komen steeds nadrukkelijker op de voorgrond. De zachte en lichte kleuren creëren een rustgevende ruimte, ideaal om na te denken en te ontspannen. Zeker als je kan zitten in zo’n een prachtige, tijdloze Shell Chair van Hans Wegner! :-)

CLOCLO_MILAN_TRENDS8

CLOCLO_MILAN_TRENDS9

Trend 2: Lineariteit en geometrie. De basis is een monochroom kleurenschema met veel zwart en wit. In deze trend zien we punten, lijnen, vlakken en allerlei geometrische vormen verschijnen. Door deze figuren door te trekken tot in het behang, de tapijten en meubels creëren we bijna een optische illusie. Deze stijl is ongelofelijk krachtig en heeft een sterke visuele impact. Je kan de geometrisch en lineaire elementen combineren met een aantal zachtere, organische vormen voor een harmonieus evenwicht.

CLOCLO_MILAN_TRENDS3

CLOCLO_MILAN_TRENDS4

Trend 3: Color blocking. Heel veel trends zie je eerst verschijnen in fashion en pas daarna in interieur. Dat is ook het geval met deze tendens. Hij is perfect voor wie van felle tinten en sterke lijnen houdt. De kleuren zijn aanwezig in duidelijke blokken en eisen elk hun plek op. Ook als je muren in één enkele kleur geschilderd zijn kan je aan color blocking doen. Met de bekleding van je meubelen, tapijten en decoratie kan je levendige accenten aanmaken en in een modern interieur wonen.

CLOCLO_MILAN_TRENDS2

CLOCLO_MILAN_TRENDS1

Trend 4: Natuur en eenvoud. Natuurlijke materialen en eenvoudige tinten scoren altijd! Als je net zoals ik van design houdt, dan wil je sommige stukken ook echt tot hun recht laten komen. Iconische en tijdloze meubelen zoals de Wishbone Chair verdienen het om in de spotlight te staan. Wanneer je trouwens verschillende houttinten en afwerkingen gaat gebruiken creëer je diepte en heb je niet veel andere elementen nodig in je interieur.

Naast deze 4 huidige trends is het ook duidelijk dat een aantal kenmerken werkelijk niet meer weg zijn te denken uit onze interieurs. Planten blijven een super belangrijk aspect in onze woningen. Sommige mensen spreken zelfs van hun eigen indoor jungle. Daarnaast is het ook duidelijk dat men meer en mer voor een volwassen Scandinavische stijl gaat. De heldere en ongecompliceerde ontwerpen uit het noorden worden steeds vaker gecombineerd met warmere kleuren (bijvoorbeeld donkere muurverf of houtsoorten zoals palissander) en stijlvolle materialen zoals leder en marmer.

Nu is het aan jou: Welke van deze stijlen zou je in je interieur willen toepassen? Of met welke trends ben jij al mee?

Salone del MobileCarl Hansen & Søn | Facebook | Instagram

© foto’s: Carl Hansen & Søn

4 Reacties

 1. Wauw super! Ziet er mooi uit!

  1. Anne-Catherine

   Hi Valérie,
   Ben blij dat je het mooi vindt!
   Lieve groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Hallo, kun je mij antwoorden van welk merk het wit zwarte ruit- behangpapier is op je artikel over Carl Hanson ?
  Weet je waar je dit kunt bestellen?

  Hartelijk bedankt!

  Mieke Calu

  1. Anne-Catherine
   Anne-Catherine

   Hi Mieke,

   Als ik mij niet vergis is dit behangpapier op maat gemaakt voor Carl Hansen. Je kan ook zien dat het raster veranderlijk is, dus op sommige plaatsen breder of smaller is.
   Als je op zoek bent naar behangpapier met een zwart-wit raster, dan raad ik je de Grid Wallpaper van Ferm Living aan. Je kan dit bestellen bijvoorbeeld in de online shop van Espoo.

   Succes en groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *