Fleux’ Parijs

DESIGN ON TOUR / 6

Enkele weken geleden ging ik met mijn vriend een weekendje naar Parijs. Naast het bezoeken van de typische toeristische bezienswaardigheden wilde ik ook graag een leuk adresje vinden voor m’n blog. Ik heb lang getwijfeld tussen Merci en Fleux’, twee geweldige conceptstores beiden gelegen in Le Marais! Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en voor Fleux’ gekozen, omdat de focus van deze shop echt op interieur ligt. Laat ik je even vertellen wat ik zo leuk vind aan deze boutique.

CLOCLO_FLEUX8

CLOCLO_FLEUX1

CLOCLO_FLEUX11

CLOCLO_FLEUX3

CLOCLO_FLEUX2

CLOCLO_FLEUX10

Eigenlijk vind je in Le Marais niet 1, maar wel 4 Fleux’ winkels! Deze shops liggen allemaal in Rue Sainte Croix de la Bretonnerie tussen nummer 39 en nummer 52. Fleux’ is een echt interieurwalhalla met meubels, verlichting, decoratie, textiel, planten en gadgets. Je kan er een heleboel bekende Scandinavische merken kopen, bijvoorbeeld Ferm Living, Hay en Muuto. Maar bij Fleux’ kan je ook terecht voor een groot aantal Franse merken met een verrassend aanbod, zoals Ibride, Naive en Mathieu Challières. Voor ons was de verrassing hoe dan ook bijzonder, omdat wij helemaal niet wisten dat er in totaal 4 Fleux’ winkels waren. Keer op keer werden we verrast door de toffe inrichting en het originele aanbod.

CLOCLO_FLEUX7

CLOCLO_FLEUX4

CLOCLO_FLEUX6

CLOCLO_FLEUX5

Als je verzot bent op interieur, dan is Fleux’ een echte aanrader! Op zondag zijn de meeste winkels in Le Marais open, waardoor de buurt transformeert tot de meest levendige van Parijs. Ideaal dus om te kuieren, te lunchen én te shoppen natuurlijk. Wie niet in Parijs geraakt, kan ook de Fleux’ webshop vol pracht en praal bezoeken!

Fleux’ | Facebook | Instagram

© foto’s: Fleux

P.S. Heb je mijn vorige Design On Tour al gelezen? Daarin vertelde ik je over een fantastisch adresje in Ho Chi Minh (Vietnam)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *