Een trendy babykamer

NEW HOME: ONZE QUICK-STEP PARKETVLOER (part IV)

Op zoek naar inspiratie voor een baby- of kinderkamer? In deze blogpost toon ik jullie de slaapkamer van Ferdinand, mijn zoontje van 1 jaar oud. Zijn kamertje is absoluut niet groot, maar wel goed ingedeeld. Aan de ene kant van de kamer staat het bedje en de commode, aan de andere kant is een wand met maatkasten. (En zo nu en dan staat er ook nog wel wat rommel, gezien ons huisje niet 100% af is en er dus nog voortdurend met dozen en materiaal gesleurd wordt.)

Eén van de belangrijke dingen in deze kamer is natuurlijk de vloer. Toen deze aan het einde van onze verbouwing werd gelegd, maakte dit de kamer ineens “af” (ten opzichte van de caso ruimte die het voordien was hehe).  Deze vloerbekleding zorgt natuurlijk meteen voor een warm, gezellig en karaktervol gevoel. Onze houten vloer is een parketvloer van Quick-Step en is echt mega onderhoudsvriendelijk: zeer makkelijk in een kinderkamer, of course! :-)

Vervolgens is het behang in de babykamer ook zeker wel een belangrijke eyecatcher: een mooi patroon met dieren erop, maar wel in een rustgevende kleur. Het kleurenpalet had ik nog voor onze verhuis bepaald. Ik wist wat ik wilde, omdat ik vooraf alle stalen had verzameld. De parketvloer paste perfect bij het zandkleurig behang en het witte babybedje, maar dan had ik wel nog iets nodig om de lichte kleuren wat te “breken”. Vandaar de keuze om het antieke kastje van mijn grootmoeder groen te schilderen.

Gezien je met een vloer en behang beperkter bent in kleurkeuzes, is het natuurlijk slim om te spelen met de verfkleur. Daarom dat ik echt doelgericht ben gaan zoeken naar verschillende groene verfstalen om deze te matchen met de stalen van de parket en het behang.

TIP: probeer altijd zo veel mogelijk te werken met stalen voor je iets kiest en beslist. Op deze manier ben je 100% zeker dat het matcht!

Het antieke kastje sleur ik trouwens al een 10-tal jaar overal mee naartoe telkens wanneer ik verhuis. En deze keer koos ik ervoor om het  groen te schilderen (en ook het familiestuk hobbelpaardje heb ik geverfd: groen met gebroken wit). Het resultaat was echt top!!! :-) Als laatste wou ik ook nog wat zachte roze & nude tinten toevoegen en dit was natuurlijk perfect mogelijk als finishing touch, via de decoratie & styling.

The supplier list – of waar alles vandaan komt

Vloer: Quick-Step | Facebook | Instagram
Behangpapier: Katie Scott wallpaper animals sand – ferm living
Babywieg: Sleepi Bed wit – Stokke
Commode: familiestuk (DIY: ververstafelopzetstuk gevonden ergens online & afmeting paste perfect bij mijn oude commode en nadien geschilderd in een groene tint van Colora).
Wandrekje: String Pocket in sage green – String Furniture via tillborg
Hanglamp: limited edition Industriell hanglamp van Piet Hein Eek voor IKEA
Schommelpaardje: familiestuk geschilderd gebrokenwit + groen van Colora.

Willen jullie nog dingen weten? Antwoord dan hieronder in de comments :-)

© foto’s: Anne-Catherine Gerets & Irmy Photography (foto’s 5, 6 & 7)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *