DIY-items die je in huis moet hebben

DIY-items
INSTA INTERIEUR – TIPS

Hey allemaal, ik heb weer eens wat leesvoer voor jullie tijdens deze coronaperiode. De vorige 2 artikels kan je hier en hier lezen. In deze blogpost (een fragment uit m’n boek Insta Interieur) vertel ik je welke DIY-items nu écht handig zijn om standaard in huis te hebben. Veel leesplezier en #blijfinuwkot! :-)

Hou je net zoals ik van dingen zelf maken? Zorg er dan voor dat je altijd deze dingen in huis hebt:

 • KLUSMATERIAAL: je kan een kleine gereedschapskist kopen en dat is al een prima basis.
 • EEN SCHROEFBOORMACHINE: die zal je voortdurend te pas komen om te schroeven en te boren. Een goede schroefboormachine bijvoorbeeld van Bosch.
 • HOUT: wanneer ik een DIY maak uit hout en nog een overschotje heb, hou ik dit steeds bij. Nadien kan ik er iets anders leuks mee maken.
 • VERF: ik heb altijd een pot zuiverwitte verf bij mij thuis staan, omdat ik dit wel handig vind. Mijn verf koop ik bij Colora.
 • BORSTELS EN VERFTOOLS: die heb je uiteraard nodig om aan de slag te gaan.

Clo Clo1

Clo Clo2

Clo Clo3

 • SCHRIJF- EN PAPIERWAREN: in mijn bureau heb ik honderd verschillende soorten papier en pennetjes, altijd wel handig. Voor dit soort zaken ga ik vaak naar AVA.
 • KRAFTPAPIER: handig voor allerlei toepassingen, maar ik gebruik het meestal om bloemen of cadeautjes in te pakken.
 • DIK PAPIER: perfect om op te tekenen of origami uit te vouwen.
 • CRÊPEPAPIER: heel trendy de laatste tijd en leuk voor slingers, confetti en piñatas!
 • WASHITAPE: zoals je eerder in het boek kon lezen, gebruik ik dit voor veel zaken: om dingen mee op te hangen, iets in te pakken, iets op te schrijven…
 • GAREN EN TOUW: of het nu wol, jutekoord, papierkoord of keukentouw is: I love it all. Ik denk dat ik thuis wel honderd verschillende soorten garen heb. Ik gebruik het om te breien, macramé mee te maken of om iets te verpakken. Voor mijn garen ga ik meestal naar Veritas.
 • PLANTEN, BLOEMEN EN TAKKEN: ook dit is een echte must have wanneer je graag creatief bezig bent. Met groen kan je leuke dingen zelf maken.

Clo Clo4

Clo Clo5

Clo Clo6

Wil je graag nog meer lezen? Koop dan mijn tweede boek Into Interieur. Er zijn 2 manieren om dit te doen:

 • Surf naar de webshop van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts en bestel m’n boek met 10% korting en gratis levering. Gebruik de kortingscode home.
 • Stuur mij een mail op coucou@cloclo.be en dan signeer ik persoonlijk een exemplaar voor jou. Een pièce unique dus ;-) Je kan dit op afspraak komen afhalen aan onze winkel in Brasschaat (Bredabaan 575 in Brasschaat). Of als je binnen een straal van 10 km van de winkel woont breng ik het naar jou toe. Bedankt om ons te steunen! :-)

Liefs, Anne-Catherine

Facebook | Instagram

Fotografie: Tasja Van Rymenant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *