Creëer je eigen indoor garden

TIPS VOOR EEN GROEN HOEKJE BIJ JOU THUIS

Woon je in een stadsappartement zonder terras, maar kan je niet zonder groen? Integreer een heleboel planten in je interieur en ga voor een heuse indoor garden? Met mijn tips & tricks kom je al een heel eind verder.

Ga voor groen, véél groen
Planten brengen leven in huis, dat is een feit. Maar om de echte “urban jungle vibe” te creëren heb je wel heel veel planten nodig. Zoek verschillende soorten uit om een spontaan effect te krijgen, bijvoorbeeld allerlei cactussen, wat klimop en een aantal Aloë Vera-plantjes. Op zoek naar iets specialers? Ga dan voor een gatenplant (Monstera Deliciosa), een Zamioculcas of een Aechmea. Deze laatste plant heeft een felroze bloem en zorgt voor een kleuraccent in je interieur.
ikea socker kweekkas
ikea plantenhanger bittergurka
ikea potplant aechmea

Mix & match potten
Blijf niet trouw aan één soort pot, maar durf te mixen. Combineer de witte stalen SOCKER potten bijvoorbeeld met de terracotta INGEFÄRA en enkele roze accenten. Ben je fan van DIY-ideetjes? Schilder dan enkele lijntjes op een bloempot en personaliseer hem op die manier. Pret verzekerd!

ikea indoor garden raam

ikea socker potplant

ikea cactaceae planten

Werk in de hoogte
Belangrijk voor je indoor garden is dat je op verschillende niveaus werkt. Zo kan je planten op de grond plaatsen, op een leuk krukje zetten of aan het plafond hangen. De ladder van de SATSUMAS reeks is de perfecte keuze: aan elke trede kan je een potje met plant hangen. Met de originele BITTERGURKA plantenhangers kan je zelfs een verticale tuin maken door de hangers aan elkaar vast te haken.

ikea satsumas plantenstandaard

Wees creatief met je ruimte
Als je op een klein stadsappartement woont, heb je waarschijnlijk niet veel lege ruimtes. Probeer een klein beetje plaats vrij te maken (bv. vlakbij de keuken) en gebruik de plek nuttig. Je kan in je groene hoekje perfect wat verse kruiden bewaren of er zelfs een binnenshuis kruidentuintje van maken.

ikea urban jungle

ikea bittergurka gieter

ikea citrus potplant
Experimenteer
Hoe jij je groene hoekje inricht is jouw keuze. Wil je het heel praktisch houden met gewoon wat potten, planten en eventueel een gieter? Prima.Liever een stijlvol hoekje met een poef, een tapijtje en wat boeken erbij? Even goed. Zorg ervoor dat de indoor garden jouw eigen groene hoekje wordt, je oase van rust.

 ikea indoor garden raam

IKEA | Facebook | Instagram

© foto’s: Anne-Catherine Gerets

Lees hier het artikel op de inspiratiepagina vol woonideeën van IKEA.

2 Reacties

 1. Dit wil ik op mijn appartementje! Echt eens werk van maken!

  1. Anne-Catherine
   Anne-Catherine

   Als ge nog meer tips nodig hebt, shoot! Ik help u echt met kei veel plezier. Is zeker niet moeilijk. Ge hebt gewoon een hoekje en héél véél planten nodig! :-)
   xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *