3 tips om je interieur winterproof te maken

deco-schouw
COSY WINTER VIBES MET H&M HOME

De herfst is al een hele tijd in het land en sinds deze week staat ook de winter voor de deur. Het wordt steeds kouder & donkerder en zoals elk jaar zijn we er weer totaal niet klaar voor (brrr, waar is de zomer plots naartoe?). Om ons humeur op te fleuren, zoeken we massaal naar manieren om gezelligheid en warmte in ons interieur te brengen. Wil je weten wat mijn 3 tips voor een winterproof interieur zijn?

H&M Home cosy winter living

H&M Home cosy winter gold
H&M Home cosy winter boxes

H&M Home cosy winter christmas

H&M Home cosy winter cushions

H&M Home cosy winter fireplace

1. Textiel: Voeg heel veel kussentjes en dekentjes toe aan je interieur. Je kan deze op je sofa of bed leggen, maar ook bijvoorbeeld in een mand in je living. Ook de stoelen van je eettafel kan je cosy maken door er iets zoals een dierenvel op te leggen. De keuze van het materiaal is ook belangrijk. In de zomer kies je bijvoorbeeld voor een luchtige plaid, terwijl je in de winter meer voor velvet, fluffy of wollen items gaat. Vergeet ook zeker niet om een poef of een tapijt toe te voegen om het geheel gezellig te maken.

2. Warme kleuren: Tijdens de zomermaanden zijn lichte pasteltinten ideaal. In de winter moeten we dit kleurenpalet een beetje warmer maken. Dat kan je doen door er donkere accenten aan toe te voegen die in dezelfde toonaard liggen. Bij deze styling heb ik verschillende tinten roze gebruiken, van lichtroos, tot middenroos, tot bordeaux. Deze passen allemaal perfect bij de wit-grijze basis.

3. A touch of … GOLD: Wanneer je een interieur inricht, moet je steeds op zoek gaan naar iets speciaals om je interieur echt die wow-factor te geven. Bij deze winterse setting vallen alle gouden details op en dan vooral de gouden spiegels boven de schouw. Bovendien wou ik ook al een subtiele knipoog naar kerst doen en vond ik het leuk om enkele witte en gouden kerstballen in de schaaltjes te leggen. Ook deze details zorgen voor extra karakter en persoonlijkheid in je winterproof interieur!

H&M Home Anne-Catherine Gerets Clo Clo

 

H&M Home cosy winter candles

H&M Home cosy winter fluffy

H&M Home cosy winter plaids

H&M Home cosy winter mirrors

Wat doen jullie wanneer het winter wordt? Kiezen jullie voor een kom soep of een warme chocomelk? Of maken jullie het net zoals ik ook heel gezellig in huis?

H&M Home | Facebook | Instagram

© foto’s: Anne-Catherine Gerets

P.S. Op zaterdag 28.10 opent de eerste H&M flagshipstore zijn deuren in Antwerpen. Je zal er steeds alle H&M-collecties kunnen vinden, inclusief de H&M Home, de H&M Beauty en de limited edition collecties. Op dinsdag 31.10 krijg je trouwens bij elke H&M Home aankoop een plantje cadeau! En als je de gouden coin ontvangt, win je 25 seconden gratis interieurshopping!

4 Reacties

 1. Jaaaaaa die witte fluffballetjes, liefde!

  1. Hi Liesbeth,
   Hahah, ja, die zijn leuk he! Zijn eigenlijk kerstballen, maar ik dacht ik leg ze gewoon lekker in mijn interieur voor een winters effect. :-)
   Groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Helemaal perfecte styling! Waar haalde je de witte plaid die bij de roze visgraat ligt? :-)

  1. Hi Evi,
   De witte, roze en grijze plaids zijn alle drie van H&M Home. De witte en roze hebben een soort van visgraatmotief, de grijze niet. Ze zijn heel zacht!!! :-)
   Liefs,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *