ZEG HET MET BLOEMEN

BLOEMENSTYLING MET FLOWERS BY MADAM TOERTJES

Houden jullie ook zo veel van bloemen als ik? Dan introduceer ik jullie met veel plezier Flowers by Madam Toertjes, een jonge start-up die zich bezighoudt met allerlei creatieve projecten rondom bloemen. Sofie van Madam Toertjes maakt bloemendecoraties en -stylings, maar verrast ons ook met creaties zoals een bloemenmuur die kan dienen als photowall of bohemian bloemenkransjes voor in je haar. Sofie en ik kennen elkaar al vele jaren en spraken af om samen een spontane bloemenstyling te doen…

CLOCLO_MADAMTOERTJES1

CLOCLO_MADAMTOERTJES6

CLOCLO_MADAMTOERTJES10

CLOCLO_MADAMTOERTJES2

CLOCLO_MADAMTOERTJES5

Wanneer Sofie een bloemenstyling doet met Flowers by Madam Toertjes creëert ze een heel ontspannen sfeer. Ze houdt van een natuurlijke look en gezien dit momenteel erg in trek is, komt dat goed uit! Toen we samen de tafel dekten en decoreerden, hebben we echt plezier gemaakt. Dat is ongetwijfeld het voordeel van deze “nonchalant chic” stijl. Je kan verschillende soorten vazen en potjes gebruiken en er echt mee spelen. Zo vorm je een super gezellige en originele tafel! Sofie doet trouwens wel meer originele dingen. Zo heeft ze onlangs een nieuw concept in het leven geroepen waarbij ze boxes aan huis levert voor speciale gelegenheden. Zowel de Madam Toertjes Christmas in a box als de Valentine in a box waren een heus succes!

CLOCLO_MADAMTOERTJES4

CLOCLO_MADAMTOERTJES7

CLOCLO_MADAMTOERTJES9

CLOCLO_MADAMTOERTJES3

CLOCLO_MADAMTOERTJES8

Ik vroeg Sofie nog even naar haar belangrijkste bloemenstyling tips:

1. Met zachte of vergrijsde kleuren scoor je altijd! De bloemen passen dan zeker bij jouw thuis of in de woning van de persoon aan wie je een boeketje cadeau geeft.

2. Mix en match de decoratie om een natuurlijke sfeer te creëren! Dankzij deze nonchalante schwung voelen je gasten zich meteen op hun gemak.

3. Volg je gevoel! Bloemen en planten zijn veranderlijk en bewegen op hun eigen manier. Hierdoor moet je soms improviseren of iets nieuws uittesten, maar dat is niet erg! Zo kom je uit je comfortzone en maak je soms onverwachts prachtige creaties.

Flowers by Madam Toertjes | Facebook | Instagram

© foto’s: Anne-Catherine Gerets

2 Reacties

 1. Wauw,
  Dat ziet er kei leuk uit!
  Ik heb ineens zin om een fleurig etentje te organiseren!
  Of nog beter, door jullie twee te laten decoreren!!!!!

  1. Anne-Catherine

   Hi Isabelle,
   Het was inderdaad een erg gezellige setting!
   Lieve groetjes,
   Anne-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *