Kitchen goals

VERLIEFD OP MIJN EIGEN KEUKEN

Wat een zaligheid! Onze keuken is zo goed als af. En ik ben er helemaal verliefd op! :-) Jullie vroegen uitgebreid naar mijn nieuwe  keuken via m’n Instagram en Insta Stories, dus in deze blogpost kunnen jullie er meer over lezen ;-)

Onze opstelling – een bijzondere keuze 

We kozen voor een niet voor de hand liggende opstelling, namelijk een kastenwand met hoge kolomkasten tegen de ene muur, tegen de muur aan de overzijde lage kasten met daarboven hangkasten en in het midden van de ruimte een eiland. Bij deze opstelling wordt er geen rekening gehouden wordt met de keukendriehoek – dat is een theorie die zegt dat de drie belangrijkste elementen in een keuken (kookplaat, spoelbak en koelkast) eigenlijk in een soort driehoek ten opzichte van elkaar moeten staan, zodat je weinig loopafstand hebt en dus vlot kan werken. Concreet gezien wil dat in ons geval zeggen dat wij geregeld rondom ons eiland moet wandelen. Onze opstelling is er dus eentje die normaal gezien afgeraden zou worden door de meeste keukenbouwers… Maar hey, gelukkig kozen wij ervoor om onze keuken zelf te ontwerpen en konden we dit dus wel doen! :-D

Waarom kozen wij toch bewust voor deze opstelling? Omwille van twee redenen. Enerzijds wilden we de ruimte optisch gezien zo groot mogelijk laten ogen en genoeg licht laten binnenvallen via onze grote ramen. Dat kon volgens ons het beste door in het midden van de keuken het eiland (met spoelbak en vaatwasser) te plaatsen, omdat dit een laag volume is. Hier is ook veel werkplek trouwens, handig! Anderzijds wil het oog ook wel wat, puur esthetisch gezien dan. We wilden het heel graag rustig houden, omdat de ruimte hierdoor ook weer groter lijkt. En we houden niet echt van keukenwanden waarbij lage kasten met kolomkasten worden gecombineerd, omdat het dan te druk wordt. Daarom hebben we aan de ene zijde de lage kasten (met daarboven hangkastjes) en aan de andere zijde een volledige wand met plafondhoge kolomkasten. In deze wand zit de koelkast, de microgolfoven, de combi-oven en heel veel opbergruimte natuurlijk. Aan de overkant is zit het kookvuur, maar ook nog werkplek (het werkblad) en kastruimte. That’s it! Voor ons is de keuken en onze opstelling heel werkbaar trouwens en wij zijn echt nog elke dag happy met hoe onze keuken eruit ziet!

 

The supplier list – of waar alles vandaan komt

Jullie vroegen me tot in de puntjes waar alles vandaan kwam. Hieronder vind je een lijst terug met de links naar de Instagrampagina’s van alle merken & bedrijven.

Keukenkasten: @ikeabelgium & @pure_wood_interieurbouw
Werkblad: @silestonebycosentino via @abbinnatuursteen
Keukentoestellen: @whirlpoolbelux
Verlichting: @weverducre & @onoklighting
Stopcontacten & schakelaars: @rond.io
Espressomachine: @philipsbenelux
Ronde knoppen, barkrukken, opstapje & decoratie: @muutodesign, @haydesign, @fermliving & @madaboutmats via @tillborg_brasschaat

Hieronder kan je ook een Instagram Reel zien (want ja ja, ik ben begonnen met af en toe Reels te maken) van onze keuken. In deze video was de keuken voor 95% klaar, het het enige wat nog ontbrak  waren de finale gordijnen van @bmfabrics die intussen opgehangen zijn en echt prachtig zijn!!!

 

Binnenkort kunnen jullie hier op m’n blog nog enkele artikels lezen die te maken hebben met de keuken, namelijk over het werkblad van Silestone by Cosentino en de toestellen van Whirlpool. Enkele zotten voor- en na-foto’s hebben jullie ook nog tegoed van me! Stay tuned… ;-)

Wil je meer interieurinspiratie? Lees dan mijn andere artikels op deze blog of volg m’n Instagram & Instagram Stories – of zelfs heel af en toe m’n Instagram Reels – via deze link. ;-)

Liefs, Anne-Catherine

© foto’s & video:  Anne-Catherine Gerets 

1 Reactie

  1. Hey Anne-Catherine,
    voor welke vloer hebben jullie gekozen? Is dit een gietvloer en zo ja welke?
    Groetjes,
    Severien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *