Keep it clean

NEW HOME: ONZE QUICK-STEP PARKETVLOER (part III)

Het nieuwe jaar is intussen al 1 maand van start – o mijn god, wat vliegt de tijd! – maar toch wil ik hier op mijn blog ook nog even 3 goede voornemens kwijt…

New Year’s Resolutions:
– meer tijd voor mezelf hebben
– minder tijd moeten steken in huishoudelijke taken & poetsen
(- en toch een even mooi & proper huis hebben hehe)

Hoe ik van plan ben dat te doen, zeg je?
Op de 1e en 2e verdieping van ons huisje ligt een Quick-Step vloer. En Quick-Step heeft een handige technologie die vochtafstotend werkt. Bye bye vuil van schoenen, gemorst voedsel en ander vuil. Met een gezin van 5 personen (en 3 huisdieren) kan ik al zeker en vast zeggen: ik ben ZO blij dat ik minder ga moeten poetsen in ons nieuwe huisje in vergelijking met ons vorig huis!

In deze blogpost vind je nog enkele poets- of onderhoudstips voor jouw Quick-Step parketvloer.

Tips voor het onderhoud van je Quick-Step parketvloer: 

1. POETSEN

Je poetst de vloer best geregeld droog. Ik doe dit met een stofzuiger of swiffer en neem zo het stof weg, op deze momenten kan ik ook makkelijk zien waar er al dan niet vlekken op de vloer zijn. Droog schoonmaken doe ik wekelijks.

Ongeveer 1 keer in de maand maak ik de vloer ook schoon met nat, opgelet: dit moet je doen met een uitgewrongen doek en nadien nog droogmaken, het is niet de bedoeling dat de vloer kleddernat wordt. Ik doe dit met een poetsproduct voor houten vloer.

Ten derde kan je altijd best zo snel mogelijk vlekken wegdoen als je ziet dat er gemorst is. Bij ons is er soms vuil van onze schoenen, iets van onze katten, ons zoontje dat iets morst, wijzelf die smossen, … Best zo snel mogelijk verwijderen.

2. EXTRA ZORG

Heb je een houten vloer die geolied of gevernist is? In ons geval heeft onze Disegno vloer 7 lagen vernis gekregen en die zorgen ervoor dat de vloer makkelijk schoon te maken is en beschermd is tegen slijtage, krassen en vlekken. Als je vloer geolied is moet je af en toe je vloer met olie behandelen zodat hij er niet droog of dof gaat uitzien. Meer info hierover vind je hier.

3. VOCHTIGHEID

In een woning is de luchtvochtigheid best tussen 40% en 60%. Dit is goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor je woning (vloer, meubels, …). Je kan een luchtvochtigheidsmeter (hygrometer) in huis plaatsen en zo kan je het controleren. Wij hebben dit thuis ook gedaan en wanneer nodig plaatsen we een luchtbevochtiger om ervoor te zorgen dat de lucht zeker niet te droog is in huis.

Wil je weten welke exacte vloer wij hebben liggen? Dat ontdek je hier. Of klik hier om alle parketvloeren van Quick-Step te zien!

Quick-Step | Facebook | Instagram

© foto’s:  Irmy Photography

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *