DE INVASIE VAN ANTWERPEN

83 CREATIEVE STRIJDERS VEROVEREN ANTWERPEN

Over twee weken is het eindelijk zo ver. Dan valt De Invasie de stad Antwerpen binnen! Op en rond het Eilandje kan je op zaterdag 30 april en zondag 1 mei jong Belgisch talent gaan spotten. Meer dan 80 strijders zullen hun werk tentoonstellen, gaande van illustraties tot meubelontwerp. Ik maakte een lijstje met de 10 namen van DIVA16 die je écht moet hebben gezien op vlak van interieur en somde ook nog snel m’n favorieten van de andere domeinen op.


INTERIOR DESIGN

CLOCLO_DEINVASIE2

Atelier Belge bestaat uit het duo Deevie Vermetten en Oskar Vermeylen. Het bedrijf werd reeds opgericht in 2008, maar ik leerde het pas vorig jaar kennen. Toen werd ik smoorverliefd op de collectie Loopholes!

CLOCLO_DEINVASIE3

Sinds 2011 is Bram Kerkhofs designer en vormgever. Hij ontwerpt meubels, verlichting en objecten. Ik kijk enorm uit naar de EGO lamp, een tafellamp met een stoer en lichtjes industrieel uiterlijk.

CLOCLO_DEINVASIE4

ByAnouk is het overkoepelende label van Anouk Taeymans, die met allerlei creatieve projecten rondom interieur bezig is. Een van de zaken die ze zal voorstellen op DIVA16 is MyShelf, een schap dat je kan aanpassen in lengte en dat daardoor perfect tussen alle muren past.

CLOCLO_DEINVASIE5

Sinds vorig jaar is Charlotte Jonckheer aan de slag als ontwerpster van tapijten. Ze maakt tijdloze designs met veel karakter en oog voor detail.

CLOCLO_DEINVASIE6

Craft Industries maakt hedendaagse ontwerpen met glas en lood. De oprichtster, Veerle Verschooren, heeft Driedimensionele Vormgeving – Optie Glaskunst gestudeerd. Ik ben erg benieuwd naar deze producten!

CLOCLO_DEINVASIE7

Voor het label dat haar naam draagt, creëert Ilona Van den Bergh tableware en objecten. Haar handgemaakte producten in keramiek zijn puur, sober en functioneel.

CLOCLO_DEINVASIE8

Onder de noemer Krum startte Michaël Kruijne zijn eigen bedrijf voor architectuur en meubelontwerp. Hij stelt enkele originele meubels voor die zeker in de smaak zullen vallen.

CLOCLO_DEINVASIE9

Femke De Witte studeerde Interieurvormgeving aan KASK Gent. Nadien richtte ze Nord Interior Design op. Haar interieur- en meubelontwerpen zijn helder en lineair en trekken de aandacht van wie van Scandinavisch design houdt!

CLOCLO_DEINVASIE10

Bij de creaties van Scott Peeters ligt de focus op multifunctionaliteit en veranderlijkheid. Zijn meubels zijn erg flexibel en passen zich aan aan de noden van de gebruikers. Het zal je niet verbazen dat Scott ook bezig is met duurzaamheid.

CLOCLO_DEINVASIE11

WOB is het ontwerp- en timmerbedrijf van designer Tim Vranken. Hij maakt meubels met duidelijke lijnen en vlakken en gaat altijd op zoek naar de perfecte harmonie. Van het krukje ben ik alvast grote fan!


Naast mijn interieurfavorieten heb ik zeker ook nog enkele aanraders van andere domeinen voor jullie:

FASHION: Jente HendrickxLigia & Janina Design en Titi + The German Kid

GRAPHIC DESIGN AND ART: Charlotte DumortierMarie Van Praag en Nicolas DK

JEWELRY DESIGN: Ans HoubenEdelplast en Studio Collect

LEATHER AND WOOD: Antonia StakovaAtelier Sam Ponette en Lies Mertens

PAPER: Axel GoossensDasi en Re-Do


Ik heb bovendien ook leuk nieuws! Tijdens het weekend van DIVA16 zal ik samen met het team van De Invasie de social berichtgeving van het evenement doen. Vergeet dus zeker niet De Facebookpagina en de Instagramaccount van De Invasie te liken… En voeg mij toe op SnapChat om alles live te volgen!

De Invasie | Facebook | Instagram

Snapchat gebruikersnaam: annecatherine_g

© foto’s: Dorothee Dubois, Maarten Stappaerts, Robbie Depuydt, Cedric Verhelst, Arne Naert, e.a.

5 Reacties

 1. Ik vind de producten van By Anouk fantastisch !
  Veel plezier trouwens tijdens het event.

  1. Anne-Catherine

   Hi Stefanie,
   Ik vind ze ook geweldig! :-) Kom je naar het event, het wordt vast en zeker heel erg leuk!
   Groetjes,
   Anne-Catherine

 2. Hi, Kom gerust eens dag zeggen en een wandelingetje maken in mijn “Paper Urban Jungle” op de verdieping in de Noorse Kerk! Hopelijk tot snel! Groetjes Silke – Dasi

  1. Anne-Catherine
   Anne-Catherine

   Hi Silke,
   Je had een kei mooie stand en maakt prachtige ontwerpen. Keep up the good work!
   Lieve groetjes, Ane-Catherine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *